Вівторок, 19.03.2024, 07:56:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 11 » Король «ведмежатників»
15:50:11
Король «ведмежатників»

У міжвоєнному Станиславові була окрема каста злочинців – зломщики сейфів. У 30-х роках минулого століття безперечним королем місцевих «ведмежатників» був такий собі Петро Кобилянський, який мав прізвиська «Кобила» і «Гарний Петрусь».

Свою кар’єру він починав у Варшаві, де був членом відомої банди, а згодом переселився до Станиславова. На новому місці він одразу ж «прославився» завдяки своїй незвичайній майстерності. Кобилянський спеціалізувався на грабежах банків та великих торгових фірм, під час яких крав дуже значні суми. В злочинному світі Станиславова «Гарний Петрусь» мав репутацію щедрого кавалера, адже після вдалих крадіжок буквально засипав своїх коханок подарунками. Поліція довго не могла натрапити на його слід, адже надмірною «працьовитістю» Кобилянський не відрізнявся. Після кожної крадіжки він довший час відпочивав, витрачаючи награбовані гроші. Знаменитий «ведмежатник» любив водити поліцію за ніс: він поширював чутку, що збирається пограбувати ту чи іншу фірму. Поліція виставляла охорону, чатувала день і ніч, але нічого не відбувалося. Врешті-решт охорону знімали, і тоді хитрий злодій наносив удар. Але стражі порядку розгадали цю схему і таки схопили Кобилянського під час нальоту на офіс фірми «Рух-Промет» на вул. Смольки, 7 (тепер вул. Бачинського). Зухвалого «ведмежатника» засудили до 7 років ув’язнення.


Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 353 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024