Середа, 24.04.2024, 19:30:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 30 » Кримінальні історії: Помста дружини залізничника
14:07:33
Кримінальні історії: Помста дружини залізничника

16 листопада 1904 року Окружний суд Станиславова розглядав сенсаційну справу про напад Марії Підгурської, дружини залізничного кондуктора, на колійового інспектора Фелікса Пясецького.

Пані Підгурську звинувачували в тому, що другого жовтня того року вона облила Пясецького калом біля дирекції залізниць (тепер головний корпус медуніверситету). Як свідчив потерпілий, «Підгурська була в мене кілька разів, останній раз першого жовтня. Я відмовив їй у проханні перевести її чоловіка на роботу в пасажирські потяги з вищою оплатою, бо його за дисциплінарні порушення призначили до роботи на вантажних потягах. Вона погрожувала мені, а наступного дня, коли я був біля будинку дирекції залізниць, відчув, що мої очі були чимось залиті. Тоді я помітив, що моє вбрання залите калом. Жінка, щільно загорнута в хустку, спробувала втекти. Я схопив її за карк, обернув обличчям до себе і за лютими очима впізнав Підгурську».

Своєю чергою, звинувачувана дала такі показання: «Я просила Пясецького, щоб він перевів мого чоловіка на пасажирські потяги. В нас багато боргів, я хворію, тому для нас важливо, щоб наші доходи збільшилися. Він мені відмовив, тоді я пішла до директора Фестенбурга, і він сказав, що я можу подати скаргу. Пополудні я пила чай з ромом, потім горілку та пиво і ночувала у Матіяшків. Що потім було зі мною, не пам’ятаю. Опам’яталася лише у вівторок, побачила, що на мені інший одяг, і довідалася, що я у в’язниці».

Як стверджували свідки, мати Підгурської була душевнохворою, а сама вона страждала на епілептичні напади. Суд присудив пані Підгурську до двох місяців арешту. Коли оголосили вирок, звинувачувана впала на підлогу, і її обличчя посиніло. Через це суд ухвалив рішення звільнити жінку від відповідальності.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 144 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024