П`ятниця, 26.04.2024, 00:50:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2022 » Січень » 15 » Кримінальні історії: смертельний вирок
19:20:12
Кримінальні історії: смертельний вирок

Як за Австрії, так і за Другої Речі Посполитої судові інстанції Станиславова вкрай рідко виносили смертельні вироки, і кожен такий випадок ставав справжньою сенсацією.

Так, у березні 1925 року до кари смерті засудили місцевого жителя Стефана Старчука за вбивство коханки – єврейки Тауби Корнспанн. Слідство з цієї справи тривало довго, аж поки вона не потрапила на розгляд суду присяжних.

22 листопада 1924 року обвинувачуваний завдав своїй коханці смертельних ударів ножем та ще й привласнив собі її майно. Під час допитів він стверджував, що Тауба Корнспанн постійно підмовляла його отруїти його дружину, а після цього втекти з нею до Німеччини. Того фатального дня коханка влаштувала Старчуку скандал і знову почала вимагати, щоб він позбувся дружини. Врешті-решт жінка витягнула ніж і почала погрожувати коханцеві, а потім навіть легко його поранила. Тоді Старчук і собі схопив ніж із полиці над каміном і завдав коханці кілька ударів в обличчя і шию. Від отриманих поранень жінка померла, а її коханець згріб із шухляд готівку, прикраси та інші цінні речі і зник.

Захисники обвинуваченого намагалися представити цей злочин як вчинений у стані афекту і підкреслювали, що вбита перша вчинила напад, а Старчук лише оборонявся, але судді взяли до уваги той факт, що обвинувачений, завдавши ударів, не розкаявся у своєму вчинкові, не намагався врятувати жертву, а, навпаки, ще й вчинив крадіжку її власності.

Саме ця обставина значно ускладнила становище підсудного і призвела до найвищої міри покарання. Вирок було винесено вісьмома голосами присяжних із дванадцяти.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 192 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024