Вівторок, 16.04.2024, 10:58:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 2 » Кримінальні історії: справа про футбольний матч
14:33:05
Кримінальні історії: справа про футбольний матч

У старому Станиславові дуже популярним  був  спортивний  клуб «Ревера». Він відкрився у 1908 році й мав у своєму складі футбольну команду.

На жаль, в історії клубу були випадки, коли на його репутацію кидали тінь. У червні 1930 року розглядалася судова справа проти Зигмунта Боденштайна, керівника футбольної секції львівського спортивного клубу «Гасмонея». Позивачем був Владислав Татара, член правління станиславівського клубу «Ревера».

А почалося все з того, що львів’яни запланували на 29 вересня 1929 року матч-реванш із футболістами «Ревери», який мав відбутися в Станиславові. Але для «Ревери» ця дата була невигідною, бо клуб не міг забезпечити на цей день достатньо сильний командний склад.

Представники станиславівського клубу запропонували зіграти шостого жовтня, але «Гасмонея» відмовилася через те, що тоді святкувався єврейський Новий рік. До Станиславова виїхав представник львівського клубу Тадеуш Дренгевич, який повідомив, що дата переноситися не буде, а «Ревера» найпізніше до 26 вересня мусить повідомити точну годину і місце поєдинку.

Представники станиславівського клубу були ображені таким рішенням, однак усе ж вислали листа, в якому інформувалося, що матч мав відбутися о десятій ранку. Але лист затримався в дорозі і надійшов до Львова лише 30 вересня. Не отримавши листа, клуб «Гасмонея» узгодив час матчу з суддями та організаторами на 11.00, і футболісти цього клубу прибули до Станиславова.

Лише там вони дізналися, що матч мав відбутися годиною раніше. Керівник львівського клубу Зигмунт Боденштайн звинуватив представника «Ревери» Владислава Татару в навмисному зриві гри і навіть у тому, що він особисто перешкодив вчасній доставці листа з інформацією про час матчу. Ображений Татара подав на нього в суд за несправедливі звинувачення. Цей судовий процес став одним з найбільш сенсаційних спортивних скандалів міжвоєнної Польщі.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 143 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024