П`ятниця, 29.03.2024, 00:11:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Вересень » 21 » Мешканці історичної кам'яниці, яка може завалитися у будь-який час, погрожують перекрити дорогу
17:14:31
Мешканці історичної кам'яниці, яка може завалитися у будь-який час, погрожують перекрити дорогу

Як писала Фіртка, депутат міської ради від партії «Самопоміч» Олександра Федорук неодноразово надсилала запити до міської влади з проханням допомогти мешканцям Новгородської, 30.

Будинок належить до переліку пам’яток архітектури Івано-Франківська. Але берегти її нікому. Тріщини на стелі, обшарпані стіни фасаду. Все це може у будь-який момент впасти на голови мешканців.

У 2016 році будинок зняли з балансу МІУКу, тож руйнування кам’яниці, яка зведена у 1840 році, перетворилося на проблему самих мешканців.

На останній сесії міськради Олександра Федорук зачитала запит з проханням створити тимчасову комісію, щоб розглянути можливість ремонту цього будинку.

Про те, що будинок перебуває в аварійному стані та може завалитися у будь-який момент, є висновок комісії міського управління ДСНС.

Після останньої сесії міськради влада міста таки дослухалась до проблем мешканців. Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини мав виділити 300 тисяч гривень на ремонт цього будинку з програми охорони архітектурної спадщини.

«Сподіваюсь, що це тільки перший крок допомоги людям цього старенького будинку. Влада не має перекладати на плечі мешканців проблеми з аварійними будівлями. Таких споруд, які розвалюються, у Франківську є багато», – каже депутат міськради від партії «Самопоміч» Олександра Федорук.

Проте, як стало відомо Фіртці, наразі кошти на ремонт не виділені. Стан будинку погіршився настільки, що на другий поверх мешканці дістаються пожежною драбиною.

"Ми боїмося, що скоро це все впаде прямо нам на голови, - розповідає мешканка Ірина. - Ще й будівництво, яке ведеться збоку (реконструкція солодового цеху пивзаводу,- авт.) допомагає у руйнуванні. Крани працюють - стіни дрижать".

Мешканці кам'яниці на Новгородській, 30 стверджують, якщо найближчим часом ремонтні роботи не розпочнуть - перекриватимуть вулиці.

Також люди планують звернутися до Президента України, прем'єра та голови ВРУ.

Кам’яницю на Новгородській, 30, яка є пам'яткою архітектури звів домовласник Бертіш у 1840-х роках. Тильним боком дім прилягає до залишків міського валу. Поруч був розташований солодовий цех пивоварного заводу. А навпроти мешкав власник підприємства — німець Петро Седельмайєр.


Переглядів: 330 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024