Четвер, 18.04.2024, 21:10:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Мистецькі твори поповнюють музей нафти
14:43:47
Мистецькі твори поповнюють музей нафти
У липні для допомоги в становленні цього музею в Карпатах, за сприяння НГВУ «Надвірнанафтогаз», проведено мистецький пленер «Нафтові обрії Надвірнянщини». Його організатор – Музей мистецтв Прикарпаття, зібрав групу відомих художників України, котрі провели кілька насичених творчістю днів серед мальовничих гір, у безпосередній близькості від нафтопромислових об’єктів. Серед учасників пленеру Михайло Дейнега – член Національної спілки художників України, лауреат обласної премії ім. Я. Лукавецького, Михайло Тимчук – учасник численних виставок авторських картин в Івано-Франківську та Києві, Микола Кочержук – фіналіст престижного міжнародного конкурсу «SNAC UKRAINE 2012», Юрій Писар – творець унікальних полотен у стилі «paintjam», Володимир Симчич – молодий художник, майстер живопису, Андрій Рошканюк – популярний у столиці автор кількох десятків полотен.
Аби якнайточніше відтворити дух праці нафтовиків, митці ознайомилися з умовами їх праці та відпочинку у вахтових містечках, спілкувалися з трудівниками нафтопромислів. Ці яскраві враження, а ще – чисте гірське повітря, надихнули учасників пленеру на плідну творчість – вони відобразили на понад 30 полотнах і красу гірських краєвидів, і велич промислових об’єктів, і звитяжну працю нафтовиків.
Кілька полотен відтворюють історичне минуле нафтових промислів, їх написано спеціально для експозиції нафтового музею. На них бачимо славну минувшину нафтогазової галузі – перші промисли, споруди та механізми, перших нафтовиків. Переглядаючи ці картини, відчуваєш подих віків.
– Частину картин передано в музей нафти, – каже директор Музею мистецтв Михайло Дейнега, – такий посильний внесок митецької громади у розбудову цієї, вважаю, вкрай потрібної для Прикарпаття установи, вони стануть окрасою експозиції новостворюваного музею.
Наприкінці серпня виставку робіт, створених на пленері, розмістили в приміщеннях Музею нафтопромислів Галичини та навчально-курсового комбінату НГВУ «Надвірнанафтогаз», що в селі Пнів. Вона буде доступною для огляду після його відкриття в середині вересня. Поціновувачі мистецтва та історії нафтопромислів зможуть побачити очима митців зафіксовані на полотнах прекрасні миті життя і праці нафтовиків, мальовничу природу  гірської Надвірнянщини.
Ігор Гузійчук – голова громадської організації «Інститут історії Надвірнянського нафтопромислового району», котра створює нафтовий музей, наголосив, що картини, створені митцями на пленері, стали першою ластівкою в художньому наповненні музейної експозиції. І зазначив, що справа поповнення музею митецькими творами має гідне продовження – наприкінці серпня до музею передано ще два великі полотна. Це написані наприкінці 60-х років минулого століття картини, які відображають нафтопромислові об’єкти Надвірнянщини. Одну з них до музею передав трудовий колектив ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», другу – ветеранська організація НГВУ «Надвірнанафтогаз». Автором цих картин є народний художник Російської Федерації Микола Лой.
Побажаймо ж колективу Музею нафтопромислів Галичини наснаги в роботі та успішного його відкриття.
Юрій Мушак,
заступник голови
профкому НГВУ
«Надвірнанафтогаз»

Переглядів: 563 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024