Четвер, 25.04.2024, 23:59:50

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Грудень » 30 » Мощі святої Йосафати – відтепер у церкві Рогатина
20:26:41
Мощі святої Йосафати – відтепер у церкві Рогатина
У першу неділю листопада в історії Рогатинської церкви Різдва Пресвятої Богородиці „закладено” ще один штрих для майбутніх поколінь. Відтепер церкві належать мощі святої Йосафати – „для поклоніння та почитання”, саме так сказано у вірчій грамоті з Риму, яка підтверджує правдивість події та яку зачитав священик. Мощівник разом із супроводжувальними документами нещодавно було привезено з Ватикану спеціально для рогатинського храму. Посприяли цьому депутат обласної ради Сергій Насалик та депутат міської ради Юрій Сорока з сім’ями. Як підкреслив настоятель храму декан Рогатинський о.-митр. Дмитро Бігун, «відтепер парафіяни церкви та всі, хто приходитиме сюди у майбутньому, зможуть помолитися до святої, доторкнутися до її мощей, випросити для себе ті ласки, яких потребують».
Блаженна Йосафата (в народженні Михайлина Гордашевська) — монахиня Української Греко-Католицької Церкви, яка передбачила свою смерть і тіло якої після смерті було віднайдено нетлінним, як і мощі святого Йосафата, перенесено з Відня до Риму.
Святість сестри підтвердили численні чуда та надприродні речі, які сталися за посередництвом сестри Йосафати. Протягом свого короткого життя сестра Йосафата багато терпіла від нерозуміння, наклепів та чужого честолюбства. 7 квітня 1919 р. вона померла у тяжких болях, спричинених туберкульозом кісток.
Під час пастирського візиту Святішого Отця Івана Павла II в Україну було беатифіковано українських новомучеників і преподобну сестру Йосафату Гордашевську.
У неділю, після закінчення Святої місії, яку провадили в церкві священики монастиря Згромадження Андрія Первозванного з міста Івано-Франківська на чолі з ігуменом о. Йосафатом, о.-митр. Дмитро Бігун, подякувавши за проведення наук для парафіян, зауважив, що в церкві останні півроку започатковано відправляти Служби Божі у понеділок за молодь, а в середу – за родини. Відтепер по їх закінченні будуть спільно молитись Акафісти до святої Йосафати.
Галина БОГУН

Переглядів: 541 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024