П`ятниця, 19.04.2024, 14:19:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Липень » 22 » Музей історії давнього Галича чекає на приїзд Патріарха Святослава
09:21:07
Музей історії давнього Галича чекає на приїзд Патріарха Святослава
У Музеї історії давнього Галича Національного заповідника «Давній Галич» (Митрополичі палати у Крилосі) підготовлена до відкриття оновлена експозиція. Як очікується, вона буде освячена Главою УГКЦ, Патріархом Святославом під час його приїзду в Крилос 29 липня. 
Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» О. Береговський, заступники директора з наукової роботи к. і. н. С. Побуцький, з питань розвитку та охорони пам’яток В. Дідух, з менеджменту, економіки та фінансів В. Костишин, завідувач Музею караїмської історії та культури Я. Поташник розповіли про роботу працівників заповідника над оновленням експозиції. Кошти на проведення ремонту музейного закладу в сумі 140 тисяч гривень виділила Івано-Франківська обласна державна адміністрація. Експозицію оглянули наукові співробітники заповідника, висловили свої враження і побажання. Завідувач Музею історії давнього Галича Т.Зіньковський провів екскурсію для колег. 
У шести залах першого поверху є багато цікавих експонатів. Долітописний Галич представляють археологічні знахідки періоду трипільської, лінійно-шнурової, комарівської, липицької та інших культур, зокрема кам’яні сокири і зернотерки, скребки, мотики, глиняні прясельця, фрагменти кераміки із залишками орнаменту, бронзова сокира-кельт, шпильки, браслети тощо. Княжу столицю репрезентують макет пам’ятника королю Данилові Галицькому, а також портрети і графічні зображення інших володарів Галицько-Волинської держави, родовідні дерева династій, план-карта дитинця та макети храмів княжого Галича, уламки архітектурних деталей сакральних споруд, зразки давньоруської зброї (бойові сокири, наконечники стріл, списів, княжий меч ХІІ ст.). Портрети найвизначніших дослідників нашого краю, інформативні матеріали свідчать про невичерпний інтерес до новітньої історії  Галича.
Другий поверх відведений для експозиції історії Церкви в Галичині. Тут представлені ікони, Євангеліє ХVІІ ст., плащаниця, панагія, одяг священнослужителів, предмети церковного культу, зокрема жезл митрополита Андрея Шептицького та ін. Стенди і банери розповідають про сучасний стан Церкви, життя і діяльність найбільш відомих владик.
Музей історії давнього Галича чекає на відвідувачів – усіх тих, хто любить рідний край і шанує свою минувшину.
Любов Бойко

Переглядів: 534 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024