Четвер, 18.04.2024, 07:07:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 4 » Музей мистецтв Прикарпаття зібрав понад 2 тис грн. на реставрацію ікони «Христос Пантократор»
15:51:38
Музей мистецтв Прикарпаття зібрав понад 2 тис грн. на реставрацію ікони «Христос Пантократор»
Музей мистецтв Прикарпаття зібрав понад 2 тис грн. на реставрацію ікони «Христос Пантократор».
Про це повідомив директор Музею Михайло Дейнега. «Реалізувавши квитки-лотереї на мистецьку акцію «Шарм літньої ночі», нам вдалося зібрати 2 тис 300 грн., які будуть скеровані на реставрацію ікони», - повідомив Михайло Дейнега. 
За словами заступника директора Музею мистецтв Прикарпаття Віктора Доскалюка, реставратори музею мають на меті розпочати «лікування» ікони «Христос Пантократор», яка зберігається в музейних запасниках вже понад 13 років. «Наші фахівці розпочнуть реставрацію ікони «Христос Пантократор», яка належить невідомому майстру другої половини 19 ст. За ці кошти ми придбаємо необхідний матеріал для реставрації ікони», - говорить Віктор Доскалюк. 
За його словами, ікона «Христос Пантократор» потрапила до Музею з Рогатина в 1999 році. Припускають, що вона побувала в руках вандалів, оскільки лик Христа жорстоко понівечено. В нього видряпані очі та вуста, а на чолі – клеймо у вигляді хреста. 
Нагадаємо, 31 серпня, під час мистецької акції «Шарм літньої ночі в Музеї мистецтв Прикарпаття» було презентовано 10 творів мистецтв, які потребують реставрації. Учасники акції мали змогу придбати квитки-лотереї за 50 грн. і, у такий спосіб, зробити свій внесок для повернення творів мистецтва із небуття. Власникам лотереї запропонували розіграти 10 картин, написаних працівниками Музею. 
Для довідки: із грецької «Пантократор» означає «всесильний» та «вседержитель». Цей епітет найчастіше розуміється у сенсі всемогутності, тобто, можливості творити абсолютно все, що є однією з прерогатив Бога.

Переглядів: 547 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024