Четвер, 25.04.2024, 12:26:40

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Архів новин
Головна » 2014 » Квітень » 4 » Музей почав переїжджати
16:17:01
Музей почав переїжджати

На Прикарпатті почалося найбільше за часів незалежності музейне переселення. Мова про Музей мистецтв Прикарпаття. Нагадаємо, 18 квітня минулого року Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення «Про укладення договору міни». Депутати віддали будинок музейного фондосховища площею 501 м2 приватному підприємцю Галині Рудей в обмін на приміщення на Новгородській, 49 (599,4 м2) – четвертий поверх новозведеної будівлі старого пивзаводу.

Як розповів «Репортеру» директор Музею мистецтв Михайло Дейнега, адміністрація недавно вже переїхала. «Освоюємо нові приміщення, – говорить Дейнега. – Умовами задоволені, та все одно має пройти час, поки тут обживемося». За рішенням обласної ради підприємець зобов’язався зробити реконструкцію приміщень у будинку на Низовій, 2, де досі перебувала адміністрація музею. Галина Рудей каже, ремонтні роботи йдуть повним ходом. Обіцяє, що зроблять все, як і було обіцяно. «Поки не перероблять усе на Низовій, фонди туди не перейдуть, – підсумовує Михайло Дейнега. – Робіт там багато, треба міняти вікна, двері, ставити ґрати тощо. Подивимося, як швидко усе це зроблять. Попереду весна й літо. Може, у вересні фонди зможуть переїхати».

Будинок на Галицькій, 41, де нині працює фондосховище, побудували ще у середині XVIII століття. Як запевняє Володимир Федорак начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, кам’яницю, яка є пам’яткою архітектури, збережуть.

Микола Волков


Переглядів: 509 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024