П`ятниця, 19.04.2024, 04:20:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Квітень » 12 » На конференції говорили про Героїв Української держави
10:24:57
На конференції говорили про Героїв Української держави
10 квітня у залі засідань Калуської райдержадміністрації відбулася конференція на тему: «Протистояння українських націоналістів і радянської влади у повоєнний період, останній бій УПА» за участю працівників музею Степана Бандери, науковців, дослідників, викладачів історії. На заході була присутня і шкільна молодь, яким розбудовувати Українську державу. На цьому наголошували учасники конференції.
Відкриваючи конференцію, заступник голови районної ради Михайло Срібняк відзначив, що вороги Української держави спонукають до проведення таких заходів, як сьогоднішня конференція.
«Попри те, що щороку ми відзначаємо і День Героїв, і День створення УПА та інші свята, ми вирішили спільно з учителями, дослідниками провести конференцію.
Сьогодні ворог хоче викорінити все українське, щоб не пам’ятали ми, якого ми роду. Вони почали з книжок, плюндрують пам’ятники наших героїв, отравлюють нашу душу. Однак ми нація, яку не можна перемогти», - наголосив Михайло Срібняк.
Голова районної ради Василь Дзундза пригадав події творення Української держави, наголосивши на тому, що українці споконвіку боролися за свою незалежність, однак на їх шляху були постійно перепони. І сьогодні, за словами Василя Дзундзи, робиться все для того, щоб Україна не була сильною державою.
«Є невеликі держави, нечисленне їх населення. Це, зокрема, Бельгія, Нідерланди, Данія, які мають високий рівень життя своїх громадян. Проте вони мають єдину ідею нікому не скорюватись, ніхто ними не маніпулює, тоді як в Україні постійні чвари, ворожнеча», - підсумував Василь Дзундза.
Завідувач меморіального музею Степана Бандери Степан Лесів проаналізував визвольний рух у 50-их роках на Калущині та Рожнятівщині, говорив про тактичний відтинок «Чорний ліс», про структуру теренової мережі ОУН.
За його словами, перечитуючи архівні матеріали СБУ, обласних архівів Івано-Франківська та Львова, дивуєшся, як люди могли витримувати і тортури, і умови ведення боротьби. «Тільки велика віра у Бога, віра в святі ідеали побудови Української держави допомагала перемагати ворога», - переконаний Степан Лесів.

Переглядів: 527 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024