П`ятниця, 19.04.2024, 23:41:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 15 » На Косівщині лісівники відновлять «Старшинську школу»
10:46:31
На Косівщині лісівники відновлять «Старшинську школу»

За сприяння ДП «Кутський лісгосп», Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та місцевої влади на Косівщині буде створено музей «Старшинська школа».

«Особисто підтримую цю ініціативу, оскільки молодь – це майбутнє нашої незламної, волелюбної та незалежної держави. Змалку ми повинні формувати у дітей ціннісне ставлення до Батьківщини, держави, нації, українського народу. Такий музей буде не тільки теоретично-оглядовою базою, а й практичним майданчиком для системного формування в підростаючого покоління патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, готовності до захисту її національних інтересів», – зазначив Олег Ярошик, т.в.о. начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. Про це інформує Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, у час Другої світової війни командування УПА розпочало вишкіл старшинського штату. В системі було створено 5 старшинських шкіл, які випустили понад 700 офіцерів. У 1944 році в Карпатах була створена не просто підпільна сітка, а повноцінна підпільна українська держава.

Вимоги до учасників шкіл були жорсткі. Кожен юнак мусив бути фізично здоровим, мати середню освіту й командирські здібності. Старшинські школи були військовими режимними об’єктами, де діяв злагоджений порядок та чітка вишкільна програма та розпорядок дня. У старшинській школі осовоювали як військові дисципліни (інструктаж, військова топографія, звітування, шифрування, сестринська справа), так й ідеологічні.

Головне командування УПА непогано справлялося з організацією навчального процесу, забезпеченням курсантів харчовими продуктами та озброєнням, натомість «проблемними місцями» залишалися кількість боєприпасів, промислові товари, ліки і засоби гігієни, яких катастрофічно не вистачало й виготовити кустарним способом які було неможливо.


Переглядів: 138 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024