Четвер, 28.03.2024, 22:24:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Березень » 8 » На Прикарпатті розпочали 3D-сканування 50-ти культурно-історичних об'єктів
18:58:47
На Прикарпатті розпочали 3D-сканування 50-ти культурно-історичних об'єктів

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за нашого сприяння у рамках реалізації ґрантового проєкту «Розвиток транскордонного співробітництва щодо популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії і України» розпочав 3D-сканування 50 об’єктів спадщини області, які мають культурно-мистецьку, історичну цінність і є туристично привабливими.
 24 червня 1989 року храм освятили, а потім відремонтували.

Про це на Facebook-сторінці написав начальник відділу туризму управління міжнародного туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко, інформують "Вікна".

"Віртуалізовані об’єкти будуть розміщені на спеціалізованому сайті проєкту і на головному туристичному порталі області www.iftourism.com.

Сьогодні фахівці за сприяння відділу туризму Івано-Франківського МВК — дякую Уляні Барабаш, Наталі Гугіль — працювали у Церкві Царя Христа (м. Івано-Франківськ) — пам'ятці архітектури місцевого значення", — йдеться в повідомленні.

Зведення церкви і монастиря Отців Василіян має свою давню історію. Ще за австрійських часів громадська рада Княгинина-Колонії (Майзлів) подарувала площу під будівництво читальні товариства «Просвіта».

Саме ця площа послужила згодом для спорудження осідку Церкви і монастиря Отців Василіян. Храм зводився у візантійському стилі із п'ятьма куполами (на зразок Софійського собору) за планами львівського архітектора О.Пежанського. Загальне керівництво усіма роботами здійснював відомий український будівельник Т.Грицак.

З 1924 по 1928 рік ведуться підготовчі роботи по заготівлі будівельних матеріалів, а саме будівництво церкви починається з 1928 р., яке було завершено у 1935 р.

З 1957 року церква була закрита і передана заготівельній конторі. Згодом тут розташувався склад меблів, а пізніше — державний архів.

Після виходу УГКЦ з підпілля монастирську церкву було повернено отцям Чину Святого Василія Великого. 


Переглядів: 131 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024