П`ятниця, 29.03.2024, 04:02:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Вересень » 18 » На Тлумаччині вшанували видатного громадського діяча, міністра внутрішніх справ ЗУНРу Івана Макуха
19:18:37
На Тлумаччині вшанували видатного громадського діяча, міністра внутрішніх справ ЗУНРу Івана Макуха

18 вересня 1872 року у селі Дорожів, Дрогобицького району, Львівської області народився Іван Макух український галицький державний, громадсько-політичний діяч, представник Української радикальної партії, її голова в 1930—1939 роках, посол до Галицького сейму (у 1908–1918 роках), делегат Української Національної Ради ЗУНР, потім державний секретар праці й відбудови, з січня 1919 року — державний секретар внутрішніх справ. Хоча він народився на Львівщині, але довший час жив і працював у Тлумачі.

На будинку Івана Макуха, де нині знаходиться Тлумацька міська рада, встановлено меморіальну дошку, у місті є вулиця його імені та пам’ятник, який відкрито 4 грудня 2012 року.

Протягом усього життя Іван Макух був палким захисником політичних, громадянських і культурно-освітніх прав українського народу. З нагоди 145-ї річниці від дня народження Івана Макуха відбулися урочистості в яких взяли участь керівництво райдержадміністрації та районної ради, представники Тлумацької ОТГ, апарату та структурних підрозділів РДА, районної ради, установ, організацій, навчальних закладів міста, учнівська та студентська молодь.

Присутні хвилиною мовчання вшанували Івана Макуха та поклали букети квітів до підніжжя пам'ятника. Священнослужителі різних конфесій відправили поминальну панахиду.


Переглядів: 378 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024