П`ятниця, 19.04.2024, 07:36:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 29 » На Верховинщині напишуть мартиролог вояків ОУН-УПА
11:06:57
На Верховинщині напишуть мартиролог вояків ОУН-УПА
Внеском Івано-Франківщини в історичний літопис героїки національно-визвольної боротьби українського народу за утворення самостійної соборної Української держави стане мартиролог вояків ОУН—УПА.
На цьому було закцентовано особливу увагу під час першого засідання організаційного комітету з питань проведення пошуково-дослідницької роботи для підготовки мартирологу ОУН—УПА Верховинського району.
Спільне розпорядження про це в контексті відновлення історичної правди про національно-визвольні змагання патріотів-українців, в тому числі й повстанців гуцульського краю, та високо оцінюючи патріотичний чин обласної ради, яка проголосила 2012-й роком Української Повстанської Армії, ухвалили голови районної ради Ярослав Кікінчук і райдержадміністрації Василь Гондурак, пише галичина.
Державницьку патріотичну позицію висловили і депутати Верховинської районної ради, які торік 30 грудня на пленарному засіданні десятої, позачергової, сесії районної ради затвердили районну Програму проведення пошуково-дослідницької роботи для підготовки мартирологу вояків ОУН—УПА Верховинського району на 2012 рік.
Метою і завданням програми є увічнення пам’яті борців за волю України, підготовка мартирологу — цього пантеону слави українського народу — списку імен бійців національно-визвольного руху ОУН—УПА Верховинського району: вояків військових підрозділів УПА, учасників збройного підпілля ОУН та всіх допоміжних структур i встановлення місць їх загибелі та поховання. До пошуково-дослідницької роботи залучено селищну і сільські ради, директорів загальноосвітніх шкіл, будинків культури, клубів, бібліотек, районну станицю Всеукраїнського братства вояків ОУН—УПА Карпатського краю та представників громадсько-політичних об’єднань району.
Напередодні відзначення 70-річчя створення УПА райрада і райдержадміністрація на основі зібраного історичного матеріалу про героїку боротьби нескорених повстанців та учасників збройного підпілля ОУН випустять у світ мартиролог вояків ОУН—УПА окремою книжкою.

Переглядів: 603 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024