П`ятниця, 19.04.2024, 07:41:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Січень » 16 » Наостанок залишиться Бог та Любов: до ювілею Василя Бабія
14:52:25
Наостанок залишиться Бог та Любов: до ювілею Василя Бабія
15 січня 2019 р. відкрито ювілейну виставку письменника Василя Бабія в Літературному музеї Прикарпаття.
Своє 70-ліття святкує наш краянин, член Національної спілки письменників та краєзнавців України, член Національної спілки журналістівУкраіни Василь Іванович Бабій. Народився він в покутському селі Серафинці на Городенківщині, закінчив історичний факультет Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника. На сьогоднішній день Василь Бабій - відомий письменник, гуморист, педагог, громадський діяч. З його ініціативи спорудили десять пам'ятників і пам'ятних знаків на Богородчанщині, організували у с. Лесівці кімнату-музей ім. Михайла Яцківа і встановили пам'ятну дошку письменникові.
15 січня 2019 року у Літературному музеї Прикарпаття звучали теплі і щирі побажання ювілярові, оскільки привітати Василя Бабія прийшли відомі люди Івано-Франківщини, колеги по перу. Вони ділилися яскравими спогадами та професійними ремарками.
Розпочав захід директор Літературного музею Прикарпаття Володимир Смирнов, який і виступив модератором дійства. Він побажав ювілярові творчих злетів та натхнення. Очільник Івано-Франківської організації письменників Євген Баран влучно підмітив, що "Спілка без Василя Бабія була б збіднена, оскільки бракувало б своєрідної авантюри". Принагідно Євген Баран додав, що з ініціативи В. Бабія було започатковано кілька вдалих проектів, зокрема: фестивалі гумору, проект "Галицька бібліотека", започатковано премію ім. Є. Паранюка. Долучився до привітань і головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», заступник голови НСПУ Ярослав Ткачівський, який вручив грамоту ювіляру від голови НСПУ М. Сидоржевського і побажав щасливих і довгих років життя.
Директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій щиро привітала ювіляра, а всіх присутніх запросила до обласної книгозбірні для перегляду ювілейної книжкової виставки, ознайомлення з віртуальною виставкою, присвяченої творчості письменника, на бібліотечному веб-сайті, та анонсувала творчу зустріч із Василем Івановичем, яка відбудеться у стінах ОУНБ ім. І. Франка 30 січня 2019р.
Привітали В. Бабія й голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило, відповідальний секретар ОО НСЖУ Вікторія Плахта, академік Володимир Качкан, письменники Василь Кузан, Василь Мойсишин, Лариса Колесник, краєзнавець Володимир Никифорук та ін.
В. Бабій подякував всім присутнім за щирі привітання та побажання, розповів про майбутні творчі задуми та про погляди на сучасний стан розвитку української літератури. Завершилася зустріч із письменником афоризмом Г. Сковороди, що пролунав із вуст ювіляра: "Наостанок залишиться Бог та Любов, Бо Любов то є Бог, а Бог - Любов".

Переглядів: 372 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024