Вівторок, 23.04.2024, 22:01:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Архів новин
Головна » 2014 » Квітень » 4 » Олександр Шевченко ініціював створення музею «Небесної сотні»
17:33:25
Олександр Шевченко ініціював створення музею «Небесної сотні»

Олександр Шевченко ініціював створення музею «Небесної сотні», про що повідомив Роман Бончук під час презентації однойменного полотна.
Роман Бончук відомий як автор найбільшого в Україні полотна про історію держави, створив черговий шедевр картину-ікону «Небесна сотня».
Презентація полотнища відбулась у краєзнавчому музеї Івано-Франківська.
Розміри нового творіння шість на два з половиною метри. Написана картина на деревʼяній основі із спеціальним левкасним ґрунтом, олійними та акриловими фарбами. Роман Бончук наголошує, що його робота – це ікона, адже на її написання художник отримав кардинальське благословення від Блаженійшого Любомира Гузара.
Художник намалював портрети 78-ми людей, які загинули на майдані на час початку створення картини.Першими на полотнищі зявились Вербицький, Нігоян, Жизневський. Також є і загиблі прикарпатці: Роман Гурик, Сергій Дідич, Ігор Ткачук, Ігор Дмитрів.
На досягнутому зупинятись Роман Бончук не планує і продовжить свою роботу над увіковіченням буремних подій зими 2013-2014 року. За словами художника, депутат обласної ради Олександр Шевченко ініціював створення в Івано-Франківську музею «Небесної сотні» і замовив діараму боротьби Майдану на 25 метрів.
«Ми і наші нащадки повинні пам’ятати і знати історію нашої країни, в тому числі і ці страшні сторінки зимових дів 2013-2014 року. Герої не вмирають, Небесна сотня загинула за наше з вами майбутнє, тому зараз важливо прикласти максимум зусиль, аби це все не пройшло намарно і дійсно ситуація в країні змінилася кардинально, адже ми маємо поміняти саму психологію сприйняття влади і чиновництва, викорінити хабарництво і продажність високо посадовців. Ми маємо розуміти свою відповідальність перед  небесною сотнею за майбутнє України, а музей «Небесної сотні» буде нам нагадувати про становлення держави», – наголосив О.Шевченко.
Роман Бончук вже працює над цим проектом, де буде представлено історію революції від першого до останнього дня. 25 метрова діарама боротьби Майдану буде основа експозиції майбутнього музею.
Також, як розповів художник, експозиція майбутнього музею буде мобільною і її можна буде експонувати в різних містах України і світу.




 




Переглядів: 496 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024