П`ятниця, 29.03.2024, 06:50:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Червень » 7 » Перепічка заповнив білі плями в історії ОУН—УПА
10:19:56
Перепічка заповнив білі плями в історії ОУН—УПА
У Музеї визвольної боротьби ім. Степана Бандери відбулася презентація книжок львівського історика Євгена Перепічки. Цей чоловік присвятив своє життя донесенню до відома людей правдивої історії ОУН—УПА. Євген Перепічка народився у 1931 році в селі Дитятині Галицького району в селянській родині. У 1945 році його батька заарештували працівники КДБ і і засудили до 20 років каторги. Батько відбував покарання в Норильському концтаборі, де і загинув. Зрозуміло, що з такою біографією в часи СРСР виживати було непросто. Євген Перепічка спочатку працював токарем, зварювальником, механіком, технологом на виробництві. Відтак у 1979 році він захистив кандидатську дисертацію у російській Самарі і того ж року почав викладати на кафедрі технологій машинобудування у «Львівській політехніці». В 90-х роках минулого століття захопився дослідженням історії України. 
Євген Перепічка відомий як автор історичних праць «Феномен Степана Бандери» (2006, 2008), «ОУН і УПА в роки Другої світової війни» (2009), «Юрій Борець: людина, воїн, меценат» (2010). Успіхи перших книжок стимулювали науковця взятись за титанічну працю — написання «Історії ОУН і УПА». За словами Євгена Перепічки, він взявся за цю нелегку роботу, щоб нашу історію не писали неукраїнці, а також для того, щоб нові покоління пам’ятали про досягнення і помилки своїх попередників.
У своїх працях історик систематизував всю історію українського національного визвольного руху і представив досі невідомі факти. На сьогодні він видав чотири із 12 запланованих томів. Директор Музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Ярослав Коретчук відзначив працездатність Євгена Перепічки та його завзяття у заповненні білих плям в історії ОУН та УПА. У прикарпатців, які цікавляться історією визвольного руху, ще буде нагода поспілкуватися з Євгеном Перепічкою. 9 червня у Народному домі «Просвіти» в Івано-Франківську відбудеться ще одна презентація творів історика.  Початок о 15.00.

Переглядів: 696 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024