П`ятниця, 19.04.2024, 17:40:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 16 » Прикарпатські волонтери з командою "PINSEL AR" організують виставки 3D скульптур Пінзеля
09:26:43
Прикарпатські волонтери з командою "PINSEL AR" організують виставки 3D скульптур Пінзеля

Волонтери проєкту "1743" планують наприкінці 2021-го року почати проводити екскурсії у костелі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та монастирській резиденції, які розташовані в Городенці на Франківщині. Про це Суспільному Карпати повідомив керівник проєкту Василь Куцик.

Ці архітектурні споруди XVIII століття є пам’ятками національного значення, розповів волонтер. Донедавна вони були у занедбаному стані: без вікон, провалювався дах, приміщення захаращені сміттям, усюди – написи. Учасники проєкту "1743" почали займатися відновленням пам'яток.

"За минулий рік нам вдалося перекрити половину монастиря. Замінили повністю основу даху, — говорить Василь Куцик. — Зробили це за європейськими стандартами, поставили ту саму черепицю, що була до того, австро-угорську. На ній є досить цікавий напис латиницею, що виготовлено її в Коломиї. Всередині в монастирі ми навели порядок. Тепер там можна гарно прогулятися, немає ніякого сміття".

На виконання робіт, за словами керівника проєкту, витрачали волонтерські внески і церковні пожертви. А за бюджетні гроші придбали дерев’яні матеріали для ремонту даху.

На черзі – започаткування співпраці прикарпатських волонтерів із львівською командою "PINSEL AR" для організації виставок 3D скульптур Пінзеля. Роботи цього відомого галицького скульптора колись прикрашали костел у Городенці.

"Майже всі роботи (я не знаю точної цифри) були вивезені до Львівського музею. Чітко в документах про вивезення написано, що немає ніяких умов для їхнього зберігання. А решта ми насправді не знаємо де. Немає ніяких документів, підтвердження. Багато хто каже, що їх попиляли", - розказав Василь Куцик.

Окрім 3D скульптур Пінзеля волонтери хочуть показувати відвідувачам виставку речей, знайдених під час проведення робіт на території архітектурних пам’яток. Серед них – підсвічники і металеві прилади, які використовувалися на службах.


Переглядів: 148 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024