П`ятниця, 19.04.2024, 12:14:59

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 21 » Проведено нараду щодо підготовки сакральних об'єктів до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
18:32:51
Проведено нараду щодо підготовки сакральних об'єктів до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
20 вересня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького відбулась нарада з підготовки об’єктів – претендентів на включення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Івано-Франківської області.
В нараді взяли участь начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної справи Андрій Давидюк, заступник начальника управління архітектури та містобудування облдержадміністрації Ігор Шевчук, директор музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.
На нараді розглядалось питання про хід виконання Заходів з підготовки об’єктів – претендентів на включення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Івано-Франківській області від 10.07.2012р.

Довідка. 1 березня 2012 року Центр ЮНЕСКО прийняв до розгляду документи номінаційного поданняміжнародного українсько-польського проекту "Дерев’яні церкви українських і польських Карпат” щодо занесення дерев’яних церков до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Івано-Франківська область бере участь у реалізації зазначеного міжнародного українсько-польського проекту.
Претендентом Списку є церква Святого Духа в м. Рогатині - пам’ятка національного значення 1598 р. та церква Різдва Пресвятої Богородиці 1808 р. в с. Нижній Вербіж Коломийського району.
У вересні 2012 року об’єкти – претенденти Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО відвідає експерт з метою огляду та офіційного висновку щодо їх відповідності критеріям пам’яток всесвітньої спадщини.
Висновок експерта ЮНЕСКО є остаточним і не підлягає оскарженню.
З метою належного представлення дерев’яних церков Івано-Франківської області необхідно здійснити ряд заходів щодо цих церков.
10.07.2012 р. затверджено Заходи з підготовки об’єктів – претендентів на включення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Івано-Франківської області.

Переглядів: 513 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024