Вівторок, 23.04.2024, 08:15:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Липень » 1 » Провідних науковців Галицького району номіновано на здобуття обласної краєзнавчої премії
09:31:52
Провідних науковців Галицького району номіновано на здобуття обласної краєзнавчої премії
В музеї історії Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника та освіти на Прикарпатті (м. Івано-Франківськ) відбувся Пленум правління обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Його учасниками стали більше двох десятків краєзнавців області.
Порядок денний передбачав розгляд наступних питань: 1. Про висунення кандидатів на здобуття обласної премії ім. В.Полєка у галузі краєзнавства; 2. Про скликання звітно-виборної конференції обласної організації. 3. Різне.
Краєзнавці обговорили ряд важливих питань своєї діяльності, зокрема, проблематику спорудження пам’ятника «Руській трійці» (І.Вагилевичу, Я.Головацькому, М.Шашкевичу); проведення регіональних науково-практичних конференції, які відбудуться в липні на Косівщині та Рожнятівщині (під егідою Національної спілки краєзнавців України); організацію звітно-виборної конференції обласної організації НСКУ у жовтні 2012 р. На засіданні було відзначено дипломами та грошовими преміями лауреатів обласної премії «Краща краєзнавча книжка року».
На пропозицію учасників Пленуму були висунуті та підтримані кандидатури на здобуття обласної премії ім. Володимира Полєка у галузі краєзнавства. Ця премія присуджується щорічно окремим краєзнавцям, колективам краєзнавців або краєзнавчим організаціям і установам за вагомий внесок у справу вивчення, збереження і популяризації історико-культурної спадщини рідного краю Прикарпаття, особливий вклад у розвиток різних напрямків краєзнавчих досліджень.
Серед кандидатів на здобуття премії є два представники Галицького району: генеральний директор – науковий керівник Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський та доцент кафедри релігієзнавства, кандидат історичних наук Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ігор Коваль. Їхнє відзначення найвищою в області премією в галузі краєзнавства буде гідною оцінкою довгорічної сумлінної роботи та мотивацією для праці в майбутньому. 
Впродовж майже двох десятиліть Олександр Береговський забезпечує ефективне функціонування Заповідника та популяризує історію Давнього Галича. Праця О.Береговського на краєзнавчій ниві є досить багатогранною: він член НСКУ; керівник Українського товариства охорони пам’яток історії та культури у Галицькому районі та член його обласного правління; лауреат премії імені Івана Вагилевича (за збереження культурної спадщини); дійсний член ICOMOS (Міжнародної ради з питань пам'яток і визначних місць).
Ігор Коваль відомий, як історик, археолог та педагог. Він досліджує археологію та культуру кня¬жого Галича і Галицько-Волинської дер¬жави. На території Галичини і Волині ним відкрито ряд невідомих ар¬хеологічних пам'яток. Він є автором та співавтором більше двох десятків видань присвячених Галичу та його околицям.
Також, у переліку номінантів авторський колектив науково-краєзнавчого видання «Покуття»; директор Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, доктор історичних наук, професор Володимир Великочий та член НСПУі НСЖУ Володимир Морозюк.
Щорічно призначаються три премії у розмірі 5000 грн. Вручення премії відбувається на урочистому пленумі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України представниками Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради. 
Підсумкове засідання комісії з присудження премії відбудеться у вересня 2012 р. Бажаємо перемоги у здобутті нагороди нашим краянам – краєзнавцям!
Андрій Чемеринський. Член НСКУ, магістр історії

Переглядів: 511 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024