Вівторок, 23.04.2024, 10:11:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 29 » Секретар міської ради: "В'їзна брама палацу Потоцьких повинна належати місту"
11:08:21
Секретар міської ради: "В'їзна брама палацу Потоцьких повинна належати місту"
Як вже повідомляла "Фіртка", вчора на черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли заяву до керівництва області та О. Бахматюка з вимогою повернути памятку архітектури у власність міської громади.
Секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків наголосив на необхідності повернути в’їзну браму палацу Потоцьких у власність міста задля здійснення реставраційних робіт. Раніше, ще в грудні минулого року, секретар запропонував міським обранцям та мешканцям міста виділити кошти на проведення відновлюваних робіт брами. Ця пропозиція радо сприйнялася депутатами, але, як свідчать факти, не всі, хто зголосився переказати кошти, добросовісно виконали свою обіцянку. Серед «забудькуватих» п’ятеро міських депутатів: Ю.Соловей («Удар») 15000 грн., Р.Тимків («Удар»), 35000 грн., Р.Василюк («Удар») 10000 грн., Б.Федьків («Партія Регіонів») 15000 грн., Р.Кукурудз («Фронт Змін») 10000 грн. Саме тому Руслан Марцінків вирішив нагадати «порушникам» про їхні обіцянки. Решта депутатів виконали обіцянку. Зараз зібрано 113 тис. 100 грн.
«В’їзна брама до палацу  є неабиякою цінністю, незбереження якої стане історико-культурною втратою не тільки для міста Івано-Франківська та області, але і всього українського народу. Стан, у якому сьогодні перебуває брама, вимагає негайного здійснення реставраційних робіт. Департаментом містобудування і архітектури  виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради спільно із відділом з питань охорони культурної спадщини вже розроблено необхідний проект реставрації згаданої брами. Тому з метою виконання робіт просимо повернути пам’ятку у власність міської громади», - пояснив Марцінків.

Переглядів: 496 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024