Вівторок, 23.04.2024, 21:16:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Січень » 3 » Степан Бандера: символ нескореного українства
09:35:38
Степан Бандера: символ нескореного українства
У відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто книжково-ілюстративну виставку до 110-річчя національного Героя України, очільника визвольного руху українського народу – Степана Бандери.
Народився він 1 січня 1909 року в с. Старий Угринів Калуського району. Учнем Стрийської класичної гімназії на чотирнадцятому році свого життя Степан Бандера вступає до Пласту. А навчаючись у Львівській Політехніці, стає активним членом Організації українських націоналістів, успішно займається нелегальною агітацією, ціль якої - встановлення незалежної української держави. І вже незабаром він керує усією пропагандою ОУН у Західній Україні.
У червні 1934 року був ув'язнений польською поліцією і перебував під слідством у в'язницях Львова, Кракова й Варшави. Одразу після виходу на волю, у вересні 1939 року, він очолює революційний провід ОУН. З початком Другої світової війни Степан Бандера був знову заарештований і перебував у фашистському концтаборі. У післявоєнний час внаслідок постійної загрози арешту змушений був часто змінювати місце перебування. 15 жовтня 1959 року в Мюнхені його було підло вбито.
Степан Бандера - національний Герой України, символ визвольної боротьби цілої епохи в історії українського національно-визвольного руху, Провідник ОУН. Без сумніву, він є знаковою постаттю української історії.
Степан Бандера пройшов шлях від рядового члена до багаторічного голови проводу. Він пропагував ідею перманентного поширення національно-визвольної боротьби, охоплення нею якомога ширших соціальних прошарків. ОУН під проводом С. Бандери стала наймогутнішою політичною і бойовою силою українського народу. Його сильна віра в своє провідницьке призначення, в необхідність жертовно жити, працювати й творити для України звучить в усіх його листах, публікаціях та справах. Ця віра в себе, в свої спроможності давала йому ту силу колосальної енергії, яка відчувається у всій його діяльності. Він віддано вірив у визволення нашої держави і цією вірою запалював всіх.
Ближче познайомитися з історичними, художніми та документальними матеріалами про життя і діяльність Степана Бандери ви зможете, завітавши до краєзнавчого відділу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та ознайомившись з ювілейною книжковою виставкою "Степан Бандера: cимвол нескореного українства".

Переглядів: 326 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024