Субота, 20.04.2024, 14:15:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Грудень » 31 » Світ побачила книга-монографія про Станіславівських та Івано-Франківських Архієреїв
11:00:19
Світ побачила книга-монографія про Станіславівських та Івано-Франківських Архієреїв

Курія Івано-Франківської Архієпархії видала книгу-монографію про Станіславівських та Івано-Франківських Архієреїв УГКЦ: духовних провідників Прикарпаття. Видання відкриває сторінки життя та діяльності єпископів в період з проголошення папою Левом ХІІІ Станіславівської єпархії 1885 року і до сьогодні.

Монографію видали з нагоди ювілею 10-ї річниці Івано-Франківської Митрополії УГКЦ, декрет про проголошення якої 13 грудня 2011 року підписав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Книга побачила світ у видавництві «Нова Зоря», інформують "Вікна" з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Видання складається з двох частин: бібліографічних даних про духовних провідників Прикарпаття, а також представляє сучасну пастирську діяльність Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина.

Книга наповнена не тільки текстовими даними у вигляді біографій та описів, але й ілюстрована цінними репринтними та сучасними світлинами, а також копіями архівних і музейних документів.

У вступному слові Владика Володимир наголосив на важливості збереження пам’яті про усіх попередників — єпископів станіславівських, монахів та монахинь, священників та вірних, які не зрадили своєї віри і свідомо йшли на випробування у Далекий Сибір.

«Книга, яку ви тримаєте в руках, має за мету пригадати нам подвиг, який здійснили наші єпископи, серед яких є новомученики XX століття, проголошені блаженними під час візиту св. Івана ПавлаⅡв Україну: Григорій Хомишин, Симеон Лукач та Іван Слезнюк. Їхнє самовіддане служіння спонукає нас не лише віддати їм шану, але й пам’ятати, що їхня жертва є прикладом для нас і прийдешніх поколінь, а також засторогою перед можливими поверненнями тоталітарної системи», — зазначив Владика Володимир.

Нагадаємо, що з нагоди 10-ліття Митрополії також Патріарх Святослав освятив горельєфи сповідникам віри Павлу Василику та Софрону Дмитерку в Івано-Франківську.


Переглядів: 150 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024