П`ятниця, 19.04.2024, 00:14:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Грудень » 13 » У франківському Палаці Потоцьких створять інтерактивний музей зброї
22:31:39
У франківському Палаці Потоцьких створять інтерактивний музей зброї

В Івано-Франківську, у Палаці Потоцьких, створять інтерактивний музей зброї. Його облаштують у корпусі, який був колишнім офіцерським клубом.

Про це Суспільному повідомив директор КП "Простір інноваційних креацій "Палац" Володимир Гайдар.

За його словами, зараз шукають варіанти, як зробити музей таким, щоб міг конкурувати з класичними музеями зброї.

"У нас, на жаль чи на щастя, такої історії, яка пов'язана зі зброярнями, немає. Не збережено багато артефактів, які будуть сенсаційними, і люди приїдуть подивитися на них. Ми закладаємо інші змісти, сучасні. Все, що стосується артефактів, буде з фондів, які є в наших музеях. Основний акцент - місто і зброя, місто в різні воєнні часи, яку зброю використовували, та якими були наслідки", - каже Володимир Гайдар.

Володимир Гайдар розповів, що проєкт вже в роботі, є виділені гроші. Грант виграло Управління економічного та інтеграційного розвитку.

Володимир Гайдар каже, що музей зброї - це перша черга музейного комплексу. Вже працюють над проєктами для пристосування решти приміщень.

"Це буде проєкт створення музею ідеальних міст. Знаємо історію нашого міста, яка не є ще повністю розвинута ні в туристичній інфраструктурі, ні в музейній. Єдине, що маємо, - макет міста в краєзнавчому музеї. Але ми є в системі ідеальних європейських міст XVII-XVIII століття, ми побудовані за тією системою. Це підтверджує нашу європейськість не в тому, що ми хочемо в Європу, а в тому, що ми давно в сім'ї європейських міст", - розповідає Володимир Гайдар.

За його словами, також тут планують облаштувати генологічний музей з історією роду Потоцьких, музей міста та музей палацового комплексу, оскільки через нього пройшло багато історій та влад.

"Проєкт цілого корпусу унікальний тим, що всі представлені матеріали будуть на цифровому обладнані. Це дає можливість змінювати експозиції, додавати, урізноманітнювати та змінювати тематику. Це не потребуватиме особлиивих фондосховищ. Цей корпус може мати фантастично велику кількість інформації, але займати невелике місце", - уточнив Володимир Гайдар.

Нагадаємо, в Івано-Франківську розпочинають відновлення Палацу Потоцьких. На роботи спрямують гроші з міського бюджету. Також планують залучити понад 80 мільйонів гривень грантових грошей.


Переглядів: 164 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024