Четвер, 18.04.2024, 20:27:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 22 » У Галицькому районі відкрито відновлену криївку
14:35:26
У Галицькому районі відкрито відновлену криївку
20 жовтня 2012 року у с. Вікторів Галицького району на місці, де у 1951 році в бою з військами НКВС загинули 3 повстанці, відкрито відновлену криївку.
В урочистостях взяли участь заступник голови райдержадміністрації Богдан Мазурик, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Мирослав Бобрис, ветерани визвольних змагань, місцеві жителі, представники громадських організацій та духовенство.
Отець Іван Петляк (УГКЦ), якому належить ідея відновлення криївки, та митрофорний протоієрей УАПЦ Євген Шувар відслужили панахиду за загиблими борцями за волю України.
Відкриваючи урочисте віче, сільський голова с. Вікторів Мирослав Глум зазначив: «Ми зібрались біля цієї криївки, щоби вшанувати простих хлопців, які воювали за нашу неньку Україну. Це Ярослав Глум (с. Вікторів), Павло Когуч (с. Павлівка), Ігор Скрентович (с. Залуква). На цьому історичному місці буде гартуватися патріотичний дух нашої молоді».
Заступник голови райдержадміністрації Богдан Мазурик, наголосив на тому, що урочисте віче відбувається в день скорботи з приводу масової депортації українського населення в східні регіони Росії. «Визвольну боротьбу українського народу активно підтримувало місцеве населення, яке владою вважалися «підсобниками» ОУН-УПА та членами сімей «бандерівців». Усього за період з осені 1944 року по 1951 рік з території Західної України до Сибіру, на Північ, у Казахстан та на Далекий Схід було насильно вивезено більш ніж 203 тисяч осіб. Відірвані від рідної домівки українські родини опинялися віч-на-віч із смертю. Багатьом із них так і не судилося повернутися на Батьківщину, - зазначив у своєму виступі представник влади.
Микола Яцків - голова районного Братства ОУН- УПА, звертаючись до молоді, сказав, що варто брати приклад з тих, хто боровся за незалежність української держави і з тих, хто ділами творить свою патріотичну складову справу.
По закінченні урочистостей відбувся концерт за участю артистів району та Народного дому с.Вікторів. А потім присутніх пригостили партизанською кашею.

Переглядів: 500 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024