П`ятниця, 29.03.2024, 10:46:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2023 » Січень » 29 » У Івано-Франківську готують книжку-абетку, яка познайомить з містом і його архітектурою
22:01:04
У Івано-Франківську готують книжку-абетку, яка познайомить з містом і його архітектурою

Ініціатива “Франківськ Який Треба Берегти” готує до друку книжку “Франківська абетка” – про історію й архітектуру міста, в тч і втрачену.

“Круто, коли діти починають вивчати місто не вже у дорослому віці, а саме змалку. І як це правильно і мудро, коли дитина оточена речима, які допомагають отримувати знання про своє місто, його історію та архітектуру, коли вони люблять і поважають його з юного віку, усвідомлюючи, що це їх дім і вони в ньому повноправні господарі”, – такої концепції притримується засновниця ініціативи “Франківськ Який Треба Берегти” Марія Козакевич.

Щоби грамотно і цікаво почати цей процес пізнання із дітьми, ініціатива “Франківськ Який Треба Берегти” взялася створювати “Франківську абетку”.

“Доступна та красива книжка про те, що асоціюється в нас з нашим містом: місця, люди, події, явища і процеси, чим воно вирізняється з поміж інших, чим особливе, за що ми його любимо, чим пишаємось”, – розповідає Марія Козакевич.

Ініціатива 4 роки тому вже робила таку виставку в рамках акції “Музей Міста МІФ”: тоді франківські художники та ілюстратори відгукнулись на прохання музею і створили ілюстрації на кожну літеру. Виставку можна було побачити перед входом в музей, поки він існував в Палаці Потоцьких.

“Малюнки були в різних стилях і на різні теми, деколи і про те, що нас, дорослих, у місті засмучує і тривожить. Це ж видання плануємо створити саме для дитячої аудиторії (дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку) та в одному стилі. Кожну літеру вже продумали і підібрали асоціації, залишилось візуалізувати всі 33 букви”, – поділилася Марія Козакевич.

Саме для створення цих ілюстрацій та підготовки книжки до друку ініціатива звернулась в «Урбан Спейс 100». І отримала грант. Результатом має стати готова до видання книжка – «Франківська абетка».

“Корисною та пізнавальною книга буде і для дорослих містян, які читатимуть з дітьми, а також для людей, які приїхали в Івано-Франківськ під час повномасштабного вторгнення росії в Україну і таким чином зможуть ще краще познайомитись з містом. Така книжка, створена з любов’ю і шаною до Франківська, є стратегічно важливою для виховання відповідального молодого покоління містян, яке творитиме майбутнє міста”, – обгрунтовує проєкт Марія Козакевич.


Переглядів: 67 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024