Четвер, 25.04.2024, 16:19:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 11 » У Івано-Франківську ремонтують фасад міської ратуші
17:20:04
У Івано-Франківську ремонтують фасад міської ратуші

В Івано-Франківську розпочали поточний ремонт фасаду міської ратуші. Востаннє споруду капітально лагодили 20 років тому. З проханням провести хоча б поточний ремонт до міської ради звернувся орендар приміщення – Івано-Франківський краєзнавчий музей.

Приміщення міської ратуші орендують декілька організацій. Найбільшу площу, яка охоплює кілька поверхів, орендує Івано-Франківський краєзнавчий музей. З червня минулого року керівництво музею кілька разів зверталося до управління культури з проханням звернути увагу на стан будівлі.

«Ми побачили, що після затяжних дощів відбувається затікання в приміщення, тобто у виставкові зали, експозицію. Це було тому, що фасад ратуші руйнувався, падав на покриття на другому поверсі. Руйнувалися дахи, і таким чином були збитки в наших музейних залах. Ми просто перебуваємо в приміщенні ратуші як орендарі. Ми, звичайно, хотіли би капітального ремонту, зокрема ремонту дахів», – розповіла керівниця музею Галина Беднарчик у коментарі «Суспільне. Карпати».

За інформацією директора департаменту благоустрою Івано-Франківської міськради Ігоря Сенчука, востаннє капітальний ремонт фасаду ратуші проводили на початку 2000-х років. Тоді позолотили купол. У 2016-2017 роках облаштували тут оглядовий майданчик для туристів на найвищому ярусі будівлі.

У департаменті наразі не планують капітального ремонту будівлі.

«Ми підремонтуємо карниз, усунемо окремі тріщини, які були з протилежної сторони, і, я думаю, що буде все добре», – зазначив Ігор Сенчук.

Підряд на поточний ремонт за результатами тендеру отримала компанія «Вік», сума угоди становить 354 тисячі гривень. Відповідно до дефектного акта, підрядник має усунути дрібні пошкодження – відремонтувати карниз, замінити плитку на балконі ратуші, окремі елементи фундаменту дубівлі та оновити фасад. Усі роботи мають завершити до травня, при цьому підрядник дає гарантію на виконану роботу на 3 роки.

За інформацією краєзнавця Івана Бондарева, спорудили теперішню ратушу в Івано-Франківську в 1935 році. Вона є пам’яткою архітектури місцевого значення. Це четверта ратуша, яку збудували у місті.

«Це дуже цікавий історичний будинок, бо, не зважаючи на численні перебудови, сам стрижень ще давній, з кінця XVII століття. Також наша ратуша вважається однією з наймолодших, і, наскільки мені відомо, більше таких ратуш, збудованих в стилі конструктивізму, в Україні точно немає. Нагорі ми бачимо рослинні орнаменти. Вони з’явилися за радянської доби. Раніше на тому місці в міжвоєнний період, коли тільки ратушу відкрили, в 1935 році, були бронзові орли, які символізували Польщу», – розповів краєзнавець.


Переглядів: 160 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024