Субота, 20.04.2024, 02:59:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 25 » У Івано-Франківську зняли фільм про історію міста
08:48:02
У Івано-Франківську зняли фільм про історію міста
25 жовтня 2012 р. у фортечній галереї „Бастіон” відбулася презентація історичного документального фільму „Історія Станиславівської фортеці”. Ця короткометражна стрічка про закладення міста Станиславів (Stanisławόw) охоплює хронологічні межі 1662 рік – початок XIX ст., коли існувало власне фортифікаційне укріплення, яке оточувало місто з усіх боків, від магнатів Потоцьких і до перших років австрійського панування.
Автор фільму відомий краєзнавець Іван Боднарев розповідає, що ідея зняти таку стрічку зародилася із створенням галереї „Бастіон”. „Це, насамперед, туристичний об’єкт і групи туристів, які приїжджають до Івано-Франківська, обов’язково сюди заходять. І відтепер вони будуть бачити тут не лише магазини, але й зможуть отримати інформацію про місто, про його історію”, – каже він.
Режисером фільму є Денис Овчар (art-studio Denfilm). За його словами, про Івано-Франківськ дуже мало ілюстративного матеріалу тих часів. Але не зважаючи на труднощі, які виникали під час добору потрібних даних, у фільмі використано багато архівних матеріалів, ілюстративний матеріал з історії фортифікації, містобудування, представлено чимало портретів видатних історичних діячів.
Сьогодні у „Бастіоні” презентували україномовну частину фільму, але у планах створення версій фільму „Історія Станиславівської фортеці” ще й англійською та польською мовами.
Окрім того, автори фільму повідомили, що зараз ведуться серйозні переговори із одним з відомих франківських художників про розташування у мистецькій галереї двох капітальних історичних полотен „Облога Станиславова турками 1676 року” і „Облога Станиславова росіянами 1739 року”.
Презентовану стрічку транслюватимуть у фортечній галереї „Бастіон” для екскурсійних груп та мешканців міста. Тривалість відео: 11 хвилин.

Переглядів: 540 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024