Четвер, 25.04.2024, 20:03:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 7 » У "Калуській в'язниці" відбувся лекторій на тему "Історія ОУН"
17:39:46
У "Калуській в'язниці" відбувся лекторій на тему "Історія ОУН"

У меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відбувся лекторій «Історія ОУН», присвячений 92-ій річниці з дня створення цієї організації.

Присутні на заході учні, студенти та громадськість міста мали можливість почути доповіді, присвячені діяльності ОУН, як на теренах Калущини, так і всієї Галичини, повідомляє у соцмережі Комунальний заклад музейно-виставкового центру, інформують "Вікна"

На початку модератор заходу – старший науковий співробітник Меморіального музею «Калуська в’язниця» Олег Відливаний мав доповідь на тему «Створення Організації українських націоналістів, її діяльність на Калущині». Під час виступу він поділився з присутніми наявними архівними матеріалами та опублікованою науковою статтею на цю тематику.

Наступною виступала Людмила Андрійчук – наукова співробітниця Меморіального музею «Калуська в’язниця», яка мала доповідь на тему «Розкол в Організації українських націоналістів». Вона розповіла про діяльність ОУН на початку 1940 рр., відносини Андрія Мельника та Степана Бандери, причини розколу в цій організації.

Про діяльність ОУН на території Підгірок розповідала наукова співробітниця музею-оселі родини Івана Франка комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» Наталія Мельник. ЇЇ доповідь була насичена фотографіями, які вдалось зібрати під час дослідження цієї тематики.

На завершенні заходу слово мав доктор історичних наук, професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олег Малярчук. Він охарактеризував проблематику дослідження діяльності ОУН, акцентував увагу на важливості дослідження власної історії, особливо для учнів та молоді.


Переглядів: 164 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024