Субота, 20.04.2024, 16:00:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 19 » У Косові відзначили 160-річчя від дня народження Михайла Павлика
11:03:21
У Косові відзначили 160-річчя від дня народження Михайла Павлика
У Косові відбулися урочистості з нагоди відзначення 160-річного ювілею від дня народження видатного письменника, літературного критика і видавця, перекладача і фольклориста, громадсько-політичного і культурного діяча Михайла Павлика, який народився в селі Монастирське, що нині є частиною міста Косова.
Святковий захід розпочався біля пам'ятника Михайлові Павлику. Голова райдержадміністрації Ярослав Шинкарук та заступник голови районної ради Василь Жмендак, представники міської влади та громадських організацій поклали квіти до підніжжя пам'ятника, слово про відомого косів'янина мовили міський голова Микола Фокшей та поет Богдан Радиш.
Далі учасники святкування ознайомились з експозицією архівних матеріалів про Михайла Павлика у Косівській філії Коломийського національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття їм. И. Кобринського та взяли участь у науково-практичній конференції на тему «Михайло Павлик - видатний син нашого краю», проведеній у центральній районній бібліотеці. Детальні відомості про життя і творчість письменника навели: кандидат історичних наук Володимир Костюк у доповіді «Громадсько-політична та наукова діяльність Михайла Павлика», заслужений працівник культури України Аделя Григорук і заслужений учитель України Василина Сеняк у своїх виступах. Голова районної організації Союзу українок Анна Богдан вела мову про взаємини сім'ї Павликів з Іваном Франком.
Серед найважливіших пунктів резолюції науково-практичної конференції - створення в Косові музею ім. Михайла Павлика, перевидання його творів, присвоєння імені Михайла Павлика центральній районній бібліотеці   та одній   зі   студентських   аудиторій   Косівського   інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв.
Щодо експонатів до музею, то їх збереглося чимало. Із частиною з них учасників заходу ознайомили завідувач відділу фондів Косівської філії згаданого Коломийського музею Юрій Джуранюк та юні екскурсоводи кімнати-музею Михайла Павлика Косівської ЗОШ III-го ст. № 1.
Прижиттєві видання та унікальні світлини є у приватній книгозбірні Володимира Тутуруша.

Переглядів: 553 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024