Середа, 24.04.2024, 04:19:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Листопад » 29 » У Львові розповіли про військові кладовища ПСВ Галича та району
10:43:49
У Львові розповіли про військові кладовища ПСВ Галича та району
27 листопада 2019 р. у м. Львові в Будинку воїна підведено підсумки проекту “Велика війна: пам’ять в Карпатах”.
Захід проведено у формі круглого столу з презентацією результатів виконаної роботи. Його учасниками стали представники партнерів проекту з трьох областей: Івано - Франківської («Поступовий гурт франківців»), Закарпатської («Інститут розвитку Карпатського регіону»), Львівської (ГО «Українські меморіали»), волонтери та краєзнавці.
Координував роботу круглого столу відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремет. Нашу область представляли відомі активісти меморіальної роботи щодо ПСВ Сергій Адамович, Лілія Щербін, Наталя Гасюк, ст. науковий співробітник НЗ «Давній Галич» Андрій Чемеринський та ін.
 
Присутні ознайомилися з роботою партнерів в інших областях і розповіли про власні досягнуті результати (йшлося про створення баз даних військових кладовищ, переліку полеглих – з подальшим розміщенням інформації в мережі Інтернет; проведені роботи з благоустрою, встановлення інформаційних таблиць).
Незважаючи на значний масив інформації та відповідну кількість об’єктів у трьох областях, було згадано військові кладовища м. Галича та району.
Зокрема, присутнім розповіли про встановлення прізвищ полеглих і похованих на цісарсько-королівському військовому кладовищі Галича за допомогою архівних джерел; про акцію з відновлення військового кладовища ПСВ в с. Блюдники Галицького р-ну та спроби налагодження контакту з місцевим самоврядуванням і жителями села; про кладовище чеських військовиків у с. Старий Мартинів.
Також, матеріали присвячені об’єктам Галицького р-ну були візуально представлені у звітах та друкованих матеріалах. Присутні мали змогу переглянути відеоролик присвячений благоустрою військового кладовища у с. Блюдники, побачити фото з Галича та Старого Мартинова.
 
Цікаво, що в рамках проекту було видано карту з інформацією про основні події та локації Першої Світової війни на теренах Карпатського регіону – тут також розміщені фото з населених пунктів Галицького району, на картах здійснено відповідні позначення.
Незважаючи на формальне завершення проекту “Велика війна: пам’ять в Карпатах”, меморіальна та пам’яткоохоронна робота на кладовищах ПСВ продовжуватиметься. Сформувалася група небайдужих осіб, які докладатимуть зусиль щодо відновлення забутих сторінок історії власного краю.

Переглядів: 292 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024