Середа, 24.04.2024, 19:48:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Грудень » 15 » У Надвірнянській райраді прокоментували, що робитимуть із Пнівським замком
13:47:47
У Надвірнянській райраді прокоментували, що робитимуть із Пнівським замком

Депутати Надвірнянської районної ради, яка є власником Пнівського замку на Прикарпатті, не надсилали жодних скарг на Пасічнянську територіальну громаду до Кабміну та Європейського Союзу з приводу пам’ятки архітектури. Про це у відповіді на інформаційний запит Суспільного повідомив голова районної ради Олександр Кеніз.

За його словами, 18 листопада 2021 року на сесії депутати ухвалили рішення "Про намір передачі в оренду приміщень і будівель". Якщо обранці ухвалять рішення про передачу Пнівського замку в оренду, то її вартість буде встановлена відповідно до законодавства.

"Районна рада від імені та в інтересах територіальних громад здійснює правоможності щодо володіння, користування та розпорядження об'єктами комунальної власності, в тому числі виконує всі майнові операції, може передавати їх у постійне або тимчасове користування, укладати договори у межах державно-приватного партнерства, в тому числі концесійні договори, здавати їх в оренду", — повідомив у відповіді на запит Олександр Кеніз.

Відповідно до клопотання Пасічнянської сільської ради рішенням сесії районної ради від 19 листопада 2020 року в комунальну власність Пнівської сільської ради передали 28 об'єктів. Пнівський замок у цей перелік не увійшов.

Що відомо

Жителі Пасічнянської територіальної громади, що на Івано-Франківщині, виступили проти передачі в оренду Пнівського замку. За словами голови громади, Надвірнянська районна рада під час реформи децентралізації не передала замок Пасічнянській громаді, на території якої він розташований.

У 2018 році тоді ще Пнівська сільська рада виграла українсько-румунський ґрантовий проєкт "Об’єднані спадщиною". Заступник голови Пасічнянської громади Тарас Юрчило розповів, що зараз реалізацію проєкту призупинили через фактичного власника фортеці — Надвірнянську районну раду. З його слів, районна рада надсилала "якісь незрозумілі листи" в Євросоюз та Кабінет Міністрів щодо Пнівського замку.


Переглядів: 143 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024