Субота, 20.04.2024, 07:07:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Серпень » 15 » У Рогатині відбудеться регіональна науково-практична конференція
20:46:28
У Рогатині відбудеться регіональна науково-практична конференція

З метою підвищення якості національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді, підготовки її до майбутньої військової діяльності, пов'язаної з виконанням нею конституційного обов'язку щодо захисту Вітчизни, 14 серпня 2018 року, заступник голови Рогатинської районної державної адміністрації Оксана Канюка провела нараду щодо відзначення в районі 110-ої річниці від дня народження Василя Івахіва.

На нараді обговорили проведення 26 вересня в приміщенні Рогатинської гімназії імені Володимира Великого, де навчався Василь Івахів, регіональної науково-практичної конференції «Василь Івахів – військовий, політичний та громадський діяч», передають "Вікна" з посиланням на прес-службу Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Керівником даного проекту є голова ради Івано-Франківської округи «Пласт» Ярема Зварчук, очільником інституту громадського суспільства – керівник Рогатинської районної організації Спілки офіцерів України Іван Верешко.

На науково-практичну конференцію запрошені науковці, які досліджують історичну постать Василя Івахіва з Києва, Львова, Тернополя та Івано-Франківська.

Усі матеріали конференції (розрізнені статті, наукові матеріали) про видатного діяча визвольної війни за незалежність України, військового, політичного та громадського діяча 30-40 років ХХ ст. з нагоди 110-ої річниці від дня народження та 75-річчя від дня геройської загибелі, будуть зібрані в одному друкованому виданні.

Книги (тираж 400-500 видань) розповсюдять у бібліотеках та навчальних закладах району, розмістять у мережі Інтернет для викладачів предмету «Захист Вітчизни», педагогічної громадськості, бібліотечних та музейних працівників, членів Спілки офіцерів України, Пласту-НСОУ, членів всеукраїнського братства ОУН-УПА та інших громадських організацій, які займаються військово-патріотичним вихованням.

Довідка

На 16 сесії Рогатинської районної ради 17 травня 2018 року депутатами було прийнято рішення "Про проголошення в районі 2018 року Роком Василя Івахіва – організатора і першого командира Української повстанської армії на Волині."

На фасаді будівлі Рогатинської гімназії імені В.Великого, у 2017 році встановлено меморіальну таблицю герою.18 квітня 2018 року на центральній площі міста проведено багатолюдне відзначення 110-річчя від дня народження Василя Івахіва. В бібліотечних закладах району організовані тематичні виставки літератури, години пам’яті. У навчальних закладах міста та районі проведені уроки, бесіди, виховні години, «круглі» столи, присвячені 110-річниці від дня народження Василя Івахіва.


Переглядів: 383 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024