П`ятниця, 29.03.2024, 14:35:38

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 24 » В читальному залі Центральної бібліотеки відбувся день краєзнавства, приурочений 120-річчю від дня народження Йосифа Сліпого
22:22:50
В читальному залі Центральної бібліотеки відбувся день краєзнавства, приурочений 120-річчю від дня народження Йосифа Сліпого
23 лютого в приміщенні читального залу Центральної бібліотеки м. Івано-Франківська, що по вул. П.Орлика,5 працівниками краєзнавчого відділу був проведений день краєзнавства «Це Божий Посланець ... Глава і Патріярх».
"Блажен той муж, воістину блажен,
котрий не був ні блазнем, ні вужем,
котрий вовік ні в празники, ні в будні,
не піде на збіговиська облудні".
Такими словами Л.Костенко розпочався день краєзнавства, приурочений 120-річчю від дня народження Йосифа Сліпого. Гостем даного дійства був о.Григорій Анастасин ЧСВВ храму Царя Христа, який у доступній формі розповів про нелегкий священичий шлях Патріарха і Кардинала Української Греко-Католицької Церкви, борця за єдину помісну церкву, його глибоку віру та почуття обов’язку і власної місії. Учні католицької школи читали вірші З.Когут «Патріярхові», В.Прийми «Народе мій», В.Ящука «Хвала тобі, велетню духа». Бібліотечні працівники ознайомили присутніх з основними віхами його життєвої дороги, а також зробили перегляд книжкової виставки, на якій представлені праці Йосифа Сліпого, його заповіти нашому народові, статті Л.Рудництького , збірник «Антологія поезій», статті з газети «Галичина», «Нова зоря», книга «Йосиф Сліпий і сучасність».
В дні краєзнавства взяли участь учні католицької школи, працівники бібліотек міста, користувачі читального залу Центральної бібліотеки.

Переглядів: 473 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024