П`ятниця, 29.03.2024, 07:42:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Липень » 18 » В Галичі встановлено інформаційно – туристичний знак на пам’ятці архітектури національного значення
14:21:04
В Галичі встановлено інформаційно – туристичний знак на пам’ятці архітектури національного значення

Галич відомий своїми пам’ятками архітектури. Кожен, хто цікавиться історією міста може отримати багато інформації про них з різноманітних джерел – починаючи з найпростішої екскурсії містом. Разом з тим, дуже важливо для індивідуальних шанувальників минулого отримати інформацію самостійно, без допомоги екскурсовода. Допоможуть в цьому елементарні засоби отримання знань, якими є інформаційно – туристичні таблиці.

Цього року місто отримало подарунок – Національним заповідником «Давній Галич» встановлено інформаційну таблицю поруч однієї з найвідоміших пам’яток національного значення – церкві Різдва Христового. Даний знак розташовано поблизу храму, з південної сторони – тепер мандрівник зможе самостійно отримати інформацію про цю пам’ятку. Важливо, що таблиця виконана з відповідного матеріалу, який не постраждає від негоди; довідкова інформація на таблиці є двомовною – українською та англійською мовами, відповідно до існуючих стандартів.

Це третій знак подібного типу встановлений у Галичі. Раніше було встановлено два знаки – поруч храму Св. Пантелеймона (ХII ст.) та Галицького замку.

Знаки встановлюються в рамках «Комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки», яка розроблена департаментом міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури облдержадміністрації. На жаль, в 2018 р. в рамках програми Галичу профінансовано виготовлення тільки одного такого знаку, разом з тим великим позитивом є те, що в найближчі два роки місто може отримати значну більшу кількість інформаторів.

Безсумнівно, що даний крок є ще одним поступом на шляху формування туристичної привабливості славного Галича.

А.Чемеринський


Переглядів: 284 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024