Субота, 20.04.2024, 09:28:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2014 » Вересень » 8 » В Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 80-річчя Першого Українського Жіночого Конгресу
11:22:15
В Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 80-річчя Першого Українського Жіночого Конгресу

В Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 80-річчя Першого Українського Жіночого Конгресу, який проходив у місті Станиславові 23-27 червня 1934 року.
В 1994 році було організовано Другий Світовий Конгрес Союзу Українок, а цьогоріч обласний центр Прикарпаття вже втретє приймає делегаток та гостей Конгресу.
На заході були присутні священнослужителі різних конфесій, представники громадських організацій та обласної влади.
У рамках Конгресу відбулася презентація виставок архівних матеріалів з історії діяльності  Всеукраїнської організації Союзу Українок, нових видань жіночих організацій, обговорення доповідей щодо діяльності даного Конгресу.
За словами голови  світової федерації українських організацій Орисі Сушко, основною метою даного Конгресу, передусім,  є спроба донести суспільству інформацію про важливу роль жінки у контексті сьогодення. На її думку, діяльність жіночих громадських організацій має вагоме значення, адже вона впливає на перебіг подій, виконуючи свою історичну місію.
Від імені керівництва облдержадміністрації та працівників культури і мистецтва Прикарпаття учасників Конгресу привітав начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак. Він подякував учасницям громадських організацій за сумлінну працю, яка, за його словами, є прикладом і дає наснагу не тільки чоловікам, а й цілій українській спільноті та громаді. Володимир Васильович також висловив слова подяки представницям жіночих організацій, які функціонують за межами України.
- Хочу подякувати нашим берегиням, представникам жіночих організацій із Сполучених Штатів Америки, Канади та інших держав, зокрема  за велику, плідну роботу, - сказав Володимир Федорак. - Завдяки вашим зусиллям збереглася автентичність культури, не тільки говірки чи, скажімо, етносу, мови, але й традицій в усіх жанрах української народної творчості.


Переглядів: 476 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024