Четвер, 28.03.2024, 18:25:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Грудень » 18 » В Івано-Франківську відкрили пам’ятник полковнику Армії УНР Андрію Мельнику
10:04:48
В Івано-Франківську відкрили пам’ятник полковнику Армії УНР Андрію Мельнику

Вперше в обласному центрі України відкрився пам’ятник сину та патріоту України, полковнику Армії УНР, військовому і політичному діячеві Андрієві Мельнику.

Пам’ятник встановили на розі вулиць Мельника-Сахарова, поблизу вулиць Коновальця та Шухевича.

Пам'ятника соратнику Євгена Коновальця, голові проводу українських націоналістів, військовому, політичному діючуАндрію Мельнику досі не було в жодному обласному центрі, інформують "Вікна".

Міський голова Івано-Франківська зазначив:

"Саме наше місто показує приклад пам'яті нашим справжнім героям. Пам’ятник символічно встановлено на розі вулиць Мельника-Сахорова, поблизу вулиць Коновалця та Шухевича. Усі центральні вулиці нашого міста названі іменами наших героїв. Івано-Франківськ є патріотичною та християнською столицею України. Цей пам'ятник,так як і постамент Шухевичу, закликає нас боротись за нашу державу, за її волю. Вклоняюся перед людьми, які прийшли сьогодні на відкриття — Почесний громадян Михайло Мулик, ветерани УПА та Дивізії Галичина. Тільки коли ми об’єднані, можемо перевернути світ. Полковник Мельник вчить нас важливої речі - необхідно зробити націю єдиною перед загрозою московських навали. Нація і держава вище партійних ідей, армія та військо є найважливішими".

Голова ОУН Богдан Червак, який взяв участь у відкритті пам'ятника, відзначив у соцмережі:

"Це вже другий пам’ятник герою. Перший встановлений у 2006 р. в селі Воля Якубова (Львівська обл.), де народився А. Мельник. Одним із ініціаторів встановлення пам’ятника став міський голова Руслан Марцінків. Гідний приклад для В. Кличка, який до цього часу не спромігся на такий жест. Не зважаючи на те, А. Мельник у складі Буковинського Куреня Січових Стрільців захищав Київ від московської навали".

Автором пам'ятника знову став калуський скульптор Ігор Семак.

Це вже не перша робота калушанина Ігоря Семака для Івано-Франківська. Раніше йшлося, що в Івано-Франківськувідкрили пам’ятник Опанасу Заливасі, автором якого теж є Ігор Семак.

Також калушанин відомий тим, що зробив пам’ятник Євгенові Коновальцю, погруддя Данила Галицького в Івано-Франківську, пам’ятник Романові Шухевичу в Калуші.

Довідка. Андрій Атанасович Мельник (* 12 грудня 1890, Воля Якубова, Дрогобицький повіт, Королівство Галичини та Володимирії, Австро-Угорщина — † 1 листопада 1964, Клерво, Люксембург) — полковник армії УНР, військовий і політичний діяч, один з найближчих соратників Євгена Коновальця. Організатор формації Січових Стрільців у Києві, один з організаторів УВО. З 1938 — голова Проводу ОУН; в’язень німецьких концтаборів. З 1945 — в еміграції.


Переглядів: 363 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024