Четвер, 25.04.2024, 21:22:50

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Листопад » 11 » В Івано-Франківську відкрили першу анотаційну дошку українським героям в рамках ініційованої програми «Івано-Франківськ – місто героїв»
17:08:13
В Івано-Франківську відкрили першу анотаційну дошку українським героям в рамках ініційованої програми «Івано-Франківськ – місто героїв»
У неділю в Івано-Франківську відкрили першу анотаційну дошку українським героям в рамках ініційованої програми «Івано-Франківськ – місто героїв».
Проект ініціювала фракція ВО «Свобода» в міській раді.
Перша анотаційна дошка з іменами видатних українців з’явилася на фасаді будинку, що на Січових Стрільців, 12, де колись був готель «Одеса» (нині «Дністер»). На ній імена Симона Петлюри, Михайла Грушевського та Володимира Винниченка.
Концепція програми «Івано-Франківськ – місто героїв» спрямована на те, щоб в естетичній, простій та доступній формі донести до мешканців міста та його гостей інформацію про героїв України, які мали нагоду побувати у Франковому місті. Варто зауважити, що анотаційна дошка, окрім короткої інформації про відомих осіб, містить ще й посилання на спеціально розроблений сайт – geroi.if.ua, де можна отримати детальнішу інформацію про ту чи іншу подію чи постать. Сайт планують зробити двомовним: українською та англійською мовами.
Народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків, який взяв участь у відкритті анотаційної дошки, наголосив, що  справжній патріот, мешканець міста, краю повинен знати про нього якомога більше. Ми щодня проходимо тими чи іншими вулицями, повз  будівлі, але навіть не здогадуємось про те, що у свій час там  побували українські видатні  діячі —  жили, працювали. Така інформація зацікавить не тільки жителів, але й гостей Івано-Франківська.
До 2015 року на фасадах будинків  Івано-Франківська буде більше ста таких інформаційних табличок.

Переглядів: 515 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024