Четвер, 25.04.2024, 01:33:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Вересень » 15 » В Івано-Франківську встановлять пам'ятник знаменитому земляку - директору Федеральної Резервної Системи США Артуру Бернсу
14:45:10
В Івано-Франківську встановлять пам'ятник знаменитому земляку - директору Федеральної Резервної Системи США Артуру Бернсу

В Івано-Франківську підходить до завершення виготовлення пам'ятника одному із найвпливовіших фінансистів світу, раднику кількох президентів США, голові Федеральної Резервної Системи, а також послу США у Західній Німеччині - Артуру Бернсу.

Пам'ятник приватні меценати планують встановити в фортечному провулку, яким ще маленьким прогулювався Артур Бернс.

Артур Бернс на пам'ятнику буде зображений сидячим на лавочці, з тростиною та циліндром - так він виглядав в роки своєї зрілості в США. Цей пам'ятник, за задумом ініціаторів, має символізувати повернення Артура Бернса в Івано-Франківськ. А ще глибше - повернення Івано-Франківську мудрості та успішності, перспектив та конкурентності в сучасному світі...

Мало-хто із сучасників знає, що цей впливовий американець народився і провів дитинство в Івано-Франківську – тоді Станиславові.

В мережі Інтернет на українській чи російській мовах про відомого галичанина інформації не так і багато, здебільшого офіціоз – народився, навчався, працював, помер.

Про те, своїми знаннями про нього вже зараз ми можемо завдячувати франківському журналісту Богдану Скаврону, якому вдалося привідкрити завісу життя Бернса для широкого загалу.

 

Артур Бернс народився 27 квітня 1904 року в Станиславові.

Його батько до Першої світової війни торгував у теперішньому Івано-Франківську борошном, а мати – після одруження переїхала до Станиславова із Солотвина.

Дитинство майбутнього фінансового генія пройшло у будинку №5 на площі Ринок, де проживала його сім’я. Житло вони винаймали у власника тисменицької фабрики дріжджів. Цей будинок зберігся в Івано-Франківську до сьогоднішнього дня. Навіть під тим самим номером. Проте зараз він перебуває в жахливому стані і руйнується.

На відкриття пам'ятника організатори планують запросити Посла США в Україні Мері Йованович та діючого директора Фдеральної резервної системи США - Джанет Йєллен.


Переглядів: 392 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024