П`ятниця, 29.03.2024, 16:08:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2017 » Липень » 7 » В Коломиї поліція відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування церкви, яку займає УПЦ МП
08:58:51
В Коломиї поліція відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування церкви, яку займає УПЦ МП

Слідчі Коломийського відділу поліції у Івано-Франківській області відкрили кримінальне впровадження по факту руйнування пам‘ятки архітектури національного значення Церкви Благовіщення Пречистої Діви Марії у Коломиї за ст.298 ККУ «Нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури».

Церква Благовіщення Пресвятої Богородиці – пам’ятка архітектури XVI ст. Висвячена 1587 року, вона мала всі шанси потрапити у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Але сталася так звана «реставрація»: класичну для Гуцульщини ґонту замінили на шматки заокруглених планок світлого кольору. Це представники ЮНЕСКО кваліфікували як суттєве відхилення від автентичного вигляду пам’ятки архітектури, тому про захист культурної спадщини Коломиї забули на невизначений термін, пише Вільне.ІНФО.

29 червня 2017 року члени комісії робочої групи провели візуальне обстеження пам‘ятки архітектури національного значення Церкви св.Благовіщення та встановили, що споруда зазнає руйнування. В акті обстеження зазначено: закриті, вентиляційні отвори мінеральної ватою, дерев‘яні прогони даху церкви провислі, стропильні ноги підашшя мають ознаки загнивання, під дахом церкви здійснено добудову – цегляна котельня, яка оббита дерев‘яною вагонкою та ряд інших зауважень.

«Виходячи з вищенаведеного, вважаємо за потрібне терміново прийняти необхідні заходи для недопущення подальшої руйнації пам‘ятки архітектури національного значення», – резюмують члени комісії.

В свою чергу міський голова м.Коломиї Ігор Слюзар направив відповідного листа до коломийської поліції з вимогою провести перевірку викладених фактів, які відображені у акті обстеження, щодо руйнації пам‘ятки архітектури національного значення Церкви св.Благовіщення. Наразі триває досудове розслідування.


Переглядів: 302 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024