Четвер, 28.03.2024, 22:21:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Серпень » 6 » В Рогатині доповнять експозицію музею «Опілля» аудіовізуальними засобами та оцифрують експонати
13:07:52
В Рогатині доповнять експозицію музею «Опілля» аудіовізуальними засобами та оцифрують експонати

Цього року Рогатинська міська рада та колектив Рогатинського історико-краєзнавчого музею «Опілля» вперше взяли участь у грантовій програмі «Культура. Туризм. Регіони», яку реалізує Український культурний фонд спільно з Державним агентством розвитку туризму України, та здобули впевнену перемогу. В рамках проєкту доповнять експозицію музею «Опілля» аудіовізуальними засобами та оцифрують понад пів тисячі музейних експонатів.

«Наш проєкт попервах увійшов у двадцятку найкращих серед 509 грантових заявок, – зазначив з того приводу голова Рогатинської міської ради ТГ Сергій НАСАЛИК. – Відтак пройшов етап переговорних процедур І вже можна з упевненістю ствердити – вперше на теренах Рогатинщини втілюватимуть у життя такий проєкт».

Директорка Рогатинського історико-краєзнавчого музею «Опілля» Ольга Блага, координаторка проєкту, в розмові з журналісткою «Галичини» наголосила: «Доповнення експозиції Рогатинського історико-краєзнавчого музею «Опілля» аудіовізуальними засобами» –саме таку назву має наш проект, який ми будемо реалізовувати. Чітко розуміючи, що музейна справа у ХХІ ст. не стоїть на місці і з кожним днем розвивається, ми поставили перед собою завдання малими, але впевненими кроками модернізувати експозиційні зали. Одна із вагомих проблем музеїв сьогодення – це збереження та презентація фондів, оскільки, велика частина музейних предметів часто залишаються у фондах, і відвідувач може не здогадуватись про їхнє існування. Саме з метою вдосконалення та розширення певним чином наявної експозиції ми написали таку грантову заявку, яка є у числі переможців. Аудіовізуальне обладнання є дуже важливим компонентом у музейній справі. Адже за його допомогою ми можемо додатково візуалізувати різні історичні предмети, події, локації тощо. Згодом таке нововведення буде добрим кроком для проведення, наприклад, інтегрованих уроків з історії чи мистецтва у музеї.

Загальна сума гранту – майже 129 тисяч гривень. За ці кошти ми плануємо встановити у кожен експозиційний зал та виставкову площу Smart-телевізори, закупити цифрові носії і навушники. Наразі, окрім закупівлі, маємо основне завдання згідно із проєктом – оцифрувати понад пів тисячі музейних експонатів. Це хороша практика для нас, як для музейників, так і для громади загалом».

Нагадаємо, за недовгий час існування Рогатинського історико-краєзнавчого музею «Опілля» його працівники змогли реалізувати низку грантових програм. Зокрема, було проведено гастрономічно-весільний фестиваль у рамках дослідження та популяризації місцевих елементів нематеріальної культурної спадщини, облаштовано туристичне маркування міста, а завдяки перемозі у двох поспіль обласних проєктах як найкраща етнокультурна громада у етнічному регіоні Опілля – вже на завершальному етапі підготовка до запуску гончарної майстерні при музеї.

Оксана ПРОЦЮК


Переглядів: 159 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024