П`ятниця, 19.04.2024, 19:41:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Від радянського Станіслава до українського Івано-Франківська. 1944-2013 (1963 рік, частина ІІ)
21:38:42
Від радянського Станіслава до українського Івано-Франківська. 1944-2013 (1963 рік, частина ІІ)
Радянське минуле Івано-Франківська ще до сьогодні дуже яскраво проявляється у багатьох сферах життя. Як не як – майже пів століття ідеологічної роботи. Тому ми ведемо на нашому сайті рубрику, у якій пишемо про деякі події з життя радянського Станіслава, а пізніше – Івано-Франківська. Дивовижно, але в багатьох речах минуле не так вже й разюче відрізняється від сьогодення. Та й загалом цікаво згадати – як же воно було. Бо, незважаючи на всі ідеологічні та трагічні моменти в історії, місто жило своїм життям, результат якого ми спостерігаємо дотепер.

1963 рік, частина ІІ
Ландшафтний дизайн
В Івано-Франківську того періоду велика увага приділялась оформленню навколишнього середовища. До прикладу, меблевий комбінат в Івано-Франківську мав дуже гарну територію, якій міг позаздрити навіть центр міста. Приводились до ладу нові технології та усувались недоліки виробництва.
Щоліта у місті оголошувались конкурси на кращий балкон і подвір’я. Квіткові витвори мистецтва ймовірних переможців інколи з’являлись на сторінках «Прикарпатської правди». Інших мешканців закликали наслідувати приклад флористів-аматорів. То був своєрідний прототип конкурсу «Подаруй Франківську квітку», який, щоправда, останнім часом вже не проводиться.
Та не обходилось і без прикрощів. До прикладу, кози погризли посаджений за декілька років до того парк на березі річки Бистриці Солотвинської. Молоді дерева посадили комсомольці, а пізніше їх взялись нищити хулігани, а також парнокопитні. 

Відкриття «Космосу»
У 1963 році на Івано-Франківщині відкрився перший широкоформатний кінотеатр «Космос». Анонсувалось, що фільми, які демонструватимуться на екрані розміром 40 квадратних метрів, дадуть глядачам змогу немовби стати учасниками подій. Зал вміщував 757 відвідувачів, а динаміків, розташованих у різних кутках, було аж 80.
Ольга Рега
За матеріалами газети «Прикарпатська правда» (1963 рік)
Рубрика виходить за підтримки Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.Франка. Окрема подяка відділу краєзнавчої літератури та директору бібліотеки Людмилі Бабій.

Переглядів: 443 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024