Четвер, 28.03.2024, 15:14:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 14 » Відбулася конференція присвячена Гуцульщині
11:02:24
Відбулася конференція присвячена Гуцульщині

У рамках XXIV Міжнародного Гуцульського фестивалю у місті Коломиї у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського пройшла XXI науково-практична конференція під назвою «Український феномен Гуцульщини: національний та європейський контекст».

Вона стала одним із найважливіших дійств XXIV Міжнародного Гуцульського фестивалю. У роботі конференції взяли участь голова філії Марамуреш Союзу українців Румунії Мирослав Петрецький, перший заступник голови Союзу українців Румунії Василь Пасенчук, голова Бухарестської філії Союзу українців Румунії Ярослава Колотило, краєзнавець Юрій Чига (Румунія), вчитель Марія Папарига (село Вишівська Долина, Марамороського повіту, Румунія) та дослідники і музейники з Полтави, Києва, Львова, Івано-Франківська, Коломиї, Чернівців, а також науковці та гості з усіх регіонів Гуцульщини – Верховинського, Косівського, Надвірнянського районів Івано-Франківської області, Вижницького та Путильського районів Чернівецької області, Рахівського району Закарпатської області.

Перед початком конференції директор музею Ярослава Ткачук запросила учасників конференції оглянути виставку «Гуцульське весілля», де представлено 15 гуцульських сіл Коломийщини та деякі регіони Гуцульщини.

Під час огляду виставки лунали весільні латканки у виконанні троїстих музик народного дому села Спас та фольклорного ансамблю жінок.

Відкрив конференцію голова Всеукраїнського товариства «Гуцульшина» Дмитро Стефлюк.

З вітальним словом виступили начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, голова райдержадміністрації Любомир Глушков та голова районної ради Роман Дячук.

Працівники музею подарували гостям конференції збірники «Матеріали конференції», адже у гуцулів є гарна традиція – обдаровувати гостей у часи найрадісніших подій.

Після урочистої частини відбулися пленарні та секційні засідання. Гості та учасники конференції змогли переглянути всі експонати представлені в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського та Музеї писанкового розпису.


Переглядів: 299 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024