Субота, 20.04.2024, 04:01:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Вересень » 20 » Відбулася Міжнародна наукова конференція «Покуття: український та європейський вимір»
18:53:54
Відбулася Міжнародна наукова конференція «Покуття: український та європейський вимір»

Сьогодні в Івано-Франківській торгово-промисловій палаті у рамках проведення VIII фольклорно-етнографічного фестивалю «Покутські джерела» відбулася Міжнародна наукова конференція «Покуття: український та європейський вимір».

Участь у її роботі взяли заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, начальник управління культури, релігій та національностей ОДА Володимир Федорак, викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, гості з Польщі, громадські діячі області.

Варто зазначити, що дана конференція вперше проводиться за участю міжнародних науковців. Зокрема, із власними доповідями на Прикарпаття завітали викладачі навчальних вузів Кракова, Варшави, Познані і Гнєзно (Республіка Польща). Загалом же подискутувати з приводу культурно-мистецької і етнографічної палітри Покуття прибули понад сотня вчених із різних куточків України.

За словами одного із організаторів конференції – президента Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрія Левковича, - метою заходу є популяризація культурно-мистецьких цінностей та історико-цивілізаційної і політичної тяглості Покуття, його подальший розвиток, зокрема економічно-інвестиційний, стимулювання і підтримка наукової діяльності в Україні.

Під час заходу йшлося про наміри запровадження державної програми розвитку Покуття у соціально-економічному, політичному і культурному плані. На думку доктора історичних наук, професора, декана факультету туризму ПНУ ім. В. Стефаника Володимира Великочія, сьогодні варто запроваджувати заходи на державному рівні, які стимулюватимуть розвиток сільського господарства, промисловості, виробництва екологічно-чистої електроенергії, збереженню культурних пам’яток краю і перетворення їх на центри атракції та дозвілля.

Також йшлося про використання пам’яток археології у туристичній галузі, створення діючих музеїв просто неба, що дасть змогу стимулювати соціально-економічний розвиток Покуття та його популяризацію.


Переглядів: 352 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024