Середа, 24.04.2024, 06:43:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 3 » Відголосся далекого грому
13:21:27
Відголосся далекого грому
Неординарний літературний захід відбувся в Івано-Франківську 25 січня. У скромному помешканні письменника-публіциста Геннадія Бурнашова, що називається, яблуку ніде впасти. Знаного майстра пера прийшли привітати з виходом нової книжки колеги-письменники, представники влади, друзі родини. 
Торік громадськість краю відзначала 75-річний ювілей пана Геннадія, і тоді заступник міського голови м.Івано-Франківська Михайло Верес пообіцяв посприяти фінансуванню нової книжки ювіляра. І, як завжди, дотримав слова. Напередодні Нового року до чисельного творчого доробку письменника, який налічує понад 80 видань, долучилася книжка з промовистою назвою «У горах громи гудуть», яка побачила світ у видавництві «Івано-Франківськ-ЛІК».
Незважаючи на важку недугу, Геннадій Васильович – росіянин з українською душею – плідно працює в царині дослідження національно-визвольного руху. Нова книжка автора – багатопланова. Найперше тут йдеться про гуцульське повстання 1920 року та його криваве придушення,  про сталінські репресії та гітле-рівську окупацію на землях непокір-ної свободолюбивої Гуцулії.
На щасливу долю і достойного вдячного читача видання благословив талановитий журналіст і відомий видавець о. Ігор Пелехатий, провівши обряд освячення книжки. Ця гарна традиція – хрестини української книги – вже приживається в краї.
Привітали автора зі знаменною і хвилюючою подією заступник начальника управління культури міськвиконкому Ангеліна Голей, голова обласної організації НСПУ Євген Баран, письменники Ярослав Ткачівський, Неоніла Стефурак, Василь Бабій, Ярослав Ясінський, Роман Киселюк, Василь Карп’юк, Андрій Білик, а також знані і шановані в місті люди – Григорій Будзик, Тетяна Фіголь, Микола Кардащук.
Провела зустріч автор вступного слова до презентованого видання письменниця і журналістка Ганна Дорошенко.
Лідія ПОПЕРЕЧНА

Переглядів: 592 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024