Вівторок, 23.04.2024, 17:04:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Липень » 22 » Відійшов у вічність прикарпатський краєзнавець та журналіст Зіновій Бойчук
09:45:12
Відійшов у вічність прикарпатський краєзнавець та журналіст Зіновій Бойчук
21 липня помер відомий прикарпатський краєзнавець, громадський діяч та журналіст Зіновій Бойчук.
Про це у соцмережі повідомила Оксана Мацалак.
"Сьогодні помер наш друг - Зіновій Бойчук. Не віриться, що цієї розумної, доброї, життєрадісної людини вже немає серед нас. Зіновій залишиться в моїй пам'яті, як громадський діяч, який стояв біля витоків просвітянських справ, був у вирі громадсько-політичного життя країни. Зіновій мав багато друзів, які його знали і поважали: в міжнародних, культурологічних організаціях, творчих спілках і товариствах.Особливо плідною була його робота над нашим проектом Ельма,який ми розбудовували разом, саме Зіновій доклав багато зусиль, щоб цей проект працював. Ми надзвичайно йому вдячні, адже тепер багато українських дітей мають можливість здобути німецьку освіту", - йдеться у повідомленні.
Зіновій Бойчук - народився 5 липня 1957 р. в селі Бринь Галицького району Івано-Франківської області. За фахом - історик. Після проголошення незалежності України Зіновій Бойчук активно долучився до розбудовчих процесів у державі.
Працював на відповідальних посадах в Івано-Франківському міськвиконкомі, в житлово-комунальній сфері. У середині 90-х років вів підприємницьку діяльність, не полишаючи участі у громадсько-політичному житті краю. Директор ТЗОВ «Прем’єр -К», лауреат премії ім. І.Франка. Член товариства "Просвіта".
Автор 4-х книжок історико-краєзнавчого характеру.
Понад 20 років краєзнавець, журналіст, історик за фахом Зіновій Бойчук досліджував життя і творчість Марка Боєслава — поета і публіциста, крайового провідника пропаганди ОУН Михайла Дяченка, уродженця села Боднарів Калуського району. Разом із правнуком Дяченка Михайлом Ліщинським на межі Калуського і Галицького районів знайшли архів Марка Боєслава. Приблизне місце підказала колишня зв’язкова УПА.
Зіновій Бойчук відомий на теренах Прикарпаття як борець за справедливість, чесність і прозорість у владних структурах (співкоординатор протестної акції „Україна без Кучми" у 2001 р.).
Під час президентських виборів 2004 року активно діяв у східному регіоні України. Заступник керівника обласного виборчого штабу Блоку Юлії Тимошенко, керівник виборчого штабу кандидата у президенти України Віктора Ющенка в містах Кіровське і Жданівка Донецької області. Певний час був головним редактором тижневика „Вечірній Івано-Франківськ".

Переглядів: 262 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024