Четвер, 25.04.2024, 17:37:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 24 » Відкрито анотаційну дошку Л.Вардзаруку
11:04:47
Відкрито анотаційну дошку Л.Вардзаруку

Сьогодні в Івано-Франківську відкрили дошку унікальній людині, яка об'їхала всю Івано-Франківську область та відвідала могилу кожного загиблого, який поліг за волю та незалежність нашої країни - Лук'яну Вардзаруку.

Його знання й напрацювання вилилися у працю “Реабілітовані історією. Івано-Франківська область”, завдякий якій збережено прізвища, які могли загубитися у сторінках історії.

"Це колосальна праця, яка збережеться на віки. Й найменше, що ми можемо зробити для пана Лук'яна Вардзарука - це зберегти пам'ять про нього у наших серцях", - каже міський голова Руслан Марцінків.

Відкриття відбулося в рамках програми "Івано-Франківськ - місто героїв". За весь час існування програми на вулицях Івано-Франківська з'явилось понад півсотні пам'ятних табличок.

 

Лук'ян Вардзарук. Журналіст і краєзнавець, народився 02.10.1930, в с. Космач Коломийського повіту, нині Косівського району Івано-Франківської області.

Закінчив Львівський університет (1961), Київський інститут іноземних мов (1972). Учителював. У 80-х рр. - методист Обласної станції юних туристів; 1990-94 - заступник завідувача відділу «Звід пам'яток історії та культури» при Обласному управлінні культури; з 1995 - завідувач науково-редакційного відділу «Реабілітовані історією» при облдержадміністрації.

Автор книги «Їхня зброя - терор, жорстокість, підступність» (Івано-Франківськ, 2001) та збірника нарисів про репресованих людей Івано-Франківщини «Дорога до безсмертя» (Івано-Франківськ, 2003); досліджень про Гуцульщину, повстанську столицю Космач та повстанських провід­ників; про художників О. Новаківського, М. Мороза, Г. Смольського, поетів М. Матіїва-Мельника, В. Герасим'юка, ком­позитора Д. Котка; а також низки пісень на слова поетів Прикарпаття та власні.

Зробив літературний запис біографічних повістей «Крізь буревій» І. П'ятки та «Сповідь отця Василя» В. Кривульчака. З 2001 р. в Івано-Франківській обласній бібліотеці ім. І.Франка створено «Фонд Л. Вардзарука», куди він передав 800 томів зі своєї бібліотеки.


Переглядів: 341 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024