Четвер, 25.04.2024, 13:09:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Квітень » 21 » Виставка з глибин океанських
10:27:50
Виставка з глибин океанських

У виставковій залі Національного заповідника «Давній Галич» (м. Галич, вул. Святого Миколая, 12) відкрито виставку палеонтологічної збірки Віктора Матури. В експозиції представлено предмети, які зібрані аматором – дослідником впродовж останнього року на теренах Галицького (м. Галич, м. Бурштин, с. Блюдники) та Тисменицького районів (с. Козино). Загалом, це близько 300 експонатів, основне датування яких віднесено до крейдяного періоду історії. 

Виставка буде особливо цікавою для учнівської та студентської молоді, яка на прикладі предметів збірки зможе ознайомитися з доісторичним періодом нашого краю - щоб кожен міг побачити «…те, що було колись на дні моря…». Серед предметів колекції особливо цікавими є аманіти, корали, ракушки, молюски та багато ін. В процесі колекціонування п. Віктор спілкується з дослідниками палеонтології в Дніпропетровську, Тернополі, АР Крим, Німеччині. Дослідник самостійно упорядковує збірку, виготовляє до неї підписи та підставки. У вільний від роботи час п. Віктор мандрує долинами річок Дністер та Лімниця, шукаючи нові експонати для своєї збірки. Розказувати про свої пошуки п. Віктор може довго, описуючи предмети колекції і прив’язуючи їх до давнього минулого, коли на цих теренах був давній океан Тетіс. На думку колекціонера, завдяки палеонтології він здобув три речі: 1. друзів у різних регіонах нашої та інших держав; 2. здоров'я – оскільки багато подорожує; 3. знання про минуле нашого краю.

В захопленні п. Віктора палеонтологією велику методичну допомогу надали викладачі кафедри геології ІФНТУНГ, кандидати геолого-мінералогічних наук Галина Жученко та Лев Мончак; працівники Івано-Франківського краєзнавчого музею та геологічного музею ІФТУНГ. Збирач палеонтології народився в 1951 р. у м. Івано-Франківську. Завершив Івано-Франківський інститут нафти і газу, військовий пенсіонер. Одружений. Окрім палеонтології цікавиться рибальством та рибництвом.  

Запрошуємо всіх зацікавлених відвідати виставку!

А.Чемеринський


Переглядів: 642 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024