П`ятниця, 29.03.2024, 10:39:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Візьміть участь у фотоконкурсі Вікіпедії – популяризуйте пам’ятки культурної спадщини Прикарпаття!
14:23:58
Візьміть участь у фотоконкурсі Вікіпедії – популяризуйте пам’ятки культурної спадщини Прикарпаття!
Вікіпедія оголошує всесвітній фотоконкурс пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».
Усі охочі зможуть узяти участь у всесвітньому фотоконкурсі пам'яток культурної спадщини «Вікі любить пам'ятки» (Wiki Loves Monuments), який триватиме з 1 по 30 вересня 2013 року. До проекту долучаться понад 40 країн. В Україні конкурс проводитиме громадська організація «Вікімедіа Україна» за підтримки Міністерства культури України (офіційна інформація за лінком http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/337686).
Метою конкурсу є централізоване зібрання на сторінках Вікіпедії фотографій, які представляють пам'ятки культурної спадщини світу. Зокрема, у Вікіпедії буде створено найбільший і найповніший каталог українських пам'яток культурної спадщини, проілюстрований світлинами учасників і відкритий для мільйонів інтернет-користувачів з усього світу.
Згідно з умовами конкурсу, фотографи (професіонали й аматори) з різних країн протягом усього вересня розміщуватимуть свої роботи у Вікісховищі. Після завантаження всі зображення набувають ліцензії Creative Commons, яка передбачає вільне використання за умови посилання на автора та джерело.
Щоб узяти участь в українській частині конкурсу, потрібно:
1. Зареєструватись у Вікісховищі (http://commons.wikimedia.org).
2. Знайти пам'ятки, фото яких планується подати на конкурс, скориставшись списками пам'яток або пошуком на тулсервері. Посилання на ці ресурси містяться на офіційному сайті конкурсу: http://wlm.org.ua/
3. Запам'ятати ідентифікатори (ID) знайдених пам’яток.
4. Сфотографувати пам'ятки (УВАГА! У конкурсі беруть участь і фотографії, зроблені раніше, до початку конкурсу). На конкурс бажано надсилати світлини високої якості.
5. Завантажити фотографії до Вікісховища в період з 1 по 30 вересня, вказавши ID пам'яток.
До 21 жовтня в кожній країні буде відібрано найкращі фотографії, які подаватимуться на розгляд міжнародному журі. Найкращого фотографа світу планується оголосити до 8 листопада 2013 року. Окремо буде складено рейтинг країн-учасниць за кількістю завантажених світлин.
В українській частині конкурсу, крім основних номінацій (за найкращі фотографії та за найбільшу кількість сфотографованих пам’яток), передбачені додаткові (за найкращу серію фотографій пам’ятки та за найкращі фотографії по кожному з регіонів України) та спеціальні номінації (наприклад, «Київ очима іноземців», «Вірменські пам’ятки в Україні»).
У 2013 році українська частина конкурсу боротиметься ще й за місце в Книзі рекордів України.

Довідково. У 2011 році конкурс «Вікі любить пам'ятки» встановив світовий рекорд як найбільший фотоконкурс (169150 конкурсних світлин). А 2012 року географія фотоконкурсу охопила 33 країни світу з чотирьох континентів. У базі даних конкурсу було зібрано понад 800 тисяч пам'яток. Результати 2012 року перевершили рекорд попереднього року: кількість світлин сягнула 350 тисяч. Минулого року Україна брала участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам'ятки» вперше та посіла четверте місце після Польщі, Іспанії та Німеччини з понад 33-ма тисячами фотографій пам'яток.

Переглядів: 514 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024